Hirdetés
. Hirdetés

Bűnönként egy enter

|

Egy nyugalmazott Fülöp-szigeteki pap kidolgozott egy siketek és nagyothallók gyónását segítő eszközt

Hirdetés

A jelenleg a Szentszék jóváhagyására váró találmány ötletével a Fülöp-szigetekről származó, de az Egyesült Államokban élő Romuald P. Zantua rukkolt elő, hogy megkönnyítse a siketek és nagyothallók gyónását - számolt be a Fülöp-szigeteki püspökök hírszolgálata, a CBCP News.

Hirdetés

Az eszköz gyakorlatilag két laptopból áll, amelyek speciális szoftveren futnak és exkluzív vonalon kötik össze a papot és a gyónni kívánó hívőt, akik így begépelhetik és elküldhetik egymásnak az üzeneteket.

A kizárólag gyóntatási célra használható számítógépek az amerikai jelnyelvvel kapcsolatos leírásokat és videókat is tartalmaznak, így a papok előbb-utóbb talán a laptopok nélkül is képesek lesznek kommunikálni siket híveikkel.

Zantua szerint a szoftver hacker-biztos, mivel az eszköz nem engedi meg harmadik fél becsatlakozását és egyéb hálózati hozzáférést sem tesz lehetővé.

 

A hallássérülteknek általában nagyon korlátozott lehetőségeik vannak a gyónásra egyebek közt a jelnyelvet ismerő papok korlátozott száma miatt. A gyónni kívánó siketek vagy jelnyelvet ismerő paphoz fordulnak vagy leírják gyónásukat egy papírra és átadják a lelkésznek - mondta Zantua.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.