Hirdetés
. Hirdetés

Bűnügyi nyomozás az eBay-Craigslist ügyben

|

Az amerikai igazságügyi minisztérium vizsgálatának célja annak kiderítése, megalapozottan vádolják-e a Craigslist.org illetékesei az online aukciós ház vezetőit azzal, hogy üzleti titkokat loptak el tőlük.

Hirdetés

 

EBay HQ
EBay HQ

 

Az Egyesült Államok Igazságügyi Minisztériuma (Department of Justice, DOJ) kedden jelentette be: nyomozást indítanak annak felderítésére, megállnak-e azok a vádak, amelyek szerint az eBay vezetőségének egyes tagjai törvénysértő módon jutottak hozzá a Craigslist.org tulajdonát képező üzleti titkokhoz.

A nyomozás az eBay azon vezetői ellen indult, akik 2004 és 2007 között voltak felelősek a Craigslisttel való kapcsolattartásért. Az aukciós oldal ebben az időpontban vált az online hirdetési piac egyik legbefolyásosabb szereplőjévé. Mivel a cég egy harminc millió dolláros invesztícióval a Craigslistbe is beszállt, az online közösségi hálózat igazgatótanácsában is helyt kaptak.

A szövetségi bíróság szeptember 7-én küldte el az üggyel kapcsolatos idézést az Craigslistet képviselő Perkins Coie jogászcégnek; a nyomozók olyan dokumentumokat kértek a vállalattól, amelyek révén bizonyítható lenne azon állításuk, hogy az eBay vezetői a saját üzleti modelljük kiépítésénél is felhasznált, bizalmas információkhoz fértek hozzá. A kérdéses adatok a vádak szerint üzletviteli, pénzügyi információkat és azokkal a városokkal kapcsolatos insightokat tartalmaztak, ahol a Craigslist terjeszkedni szeretett volna.

A Perkins Coie nem kommentálta az üggyel kapcsolatban megjelent híreket. Az eBay sem volt sokkal közlékenyebb: szóvivőjük, Amanda Miller közleményében mindössze annyi szerepel, hogy a cég kész együttműködni a nyomozókkal a vitás kérdések tisztázása érdekében.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.