Hirdetés
. Hirdetés

BYOD-probléma a másik oldalról

|

Nem csak az informatikusok, az alkalmazottak feje is fő a saját kütyük miatt.

Hirdetés

Az okoseszközök felhasználóinak jelentős része nem feltétlenül bízik munkaadójában és tart attól, hogy a vállalat képtelen biztonságban tartani személyes adatait – derült ki a Harris Poll által, a Mobilelron felkérésére készített felmérésből.

Hirdetés

Az Egyesült Államokban, Angliában, Franciaországban, Németországban, Spanyolországban és Japánban megkérdezett 3500 felhasználónak csak 61 százaléka érzi úgy, hogy személyes információi biztonságban vannak. A megkérdezettek fele pedig kényelmetlenül érezné magát, ha főnöke hozzáférne levelezéséhez vagy üzeneteihez.

A Mobilelron stratégiai elnökhelyettese, Ojas Rege szerint a felmérés tökéletesen mutatja, hogy a modern mobil alkalmazottak számára mennyire fontos a biztonság.

 

„A mobil dolgozók, különösen a fiatal alkalmazottak elvárják a megfelelő adatvédelmet, mikor mobil eszközzel dolgoznak” – mondta Rege. „Sokuk azonnal felmondana, ha munkaadója hozzáférne a készüléken található személyes adataihoz.”

A felmérésből egyébként az is kiderült, hogy a dolgozók 86 százaléka használja saját mobiltelefonját munkára, míg a tabletek esetében ez a szám 37 százalék, azaz nagyon úgy tűnik, hogy a BYOD problematikája elsősorban az okostelefonokról szól.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.