Hirdetés
. Hirdetés

Canon: 35× zoom

|

Több új, belépő szintű MiniDV digitális videokamerát jelentett be a Canon.

Hirdetés

A most megjelent MD160, MD150, MD130 és MD110 modellek a Canon saját fejlesztésű, 35-szörös zoom-objektívjével rendelkeznek. Az elektronikus képstabilizátor (EIS) kompenzálja a kamera bemozdulásait, ami főként az erős nagyítással készülő videofelvétel esetén lehet probléma - ezen kívül 1000-szeres digitális zoom is rendelkezésre áll.

Az MD sorozat tagjait széles formátumú (16:9) videók felvételére optimalizálták. Mindegyik modell 2,7" képátlójú, széles formátumú LCD kijelzővel és 0,35"-os színes elektronikus keresővel (EVF) rendelkezik. Felvétel közben a videó ugyanolyan formában tekinthető meg, mint ahogyan a 16:9 képformátumú televízión megjelenik majd.

Az MD110 mikrofonbemenete lehetővé teszi külső mikrofon csatlakoztatását is. Ez különösen nagyobb eseményeken bizonyulhat hasznosnak, ahol a környezeti zaj problémát okozhat (például színházi előadás vagy iskolai ünnepélyek felvételénél).

Az MD160, az MD150 és az MD130 kamerák rendelkeznek a Canon új, Gyorsindítás elnevezésű is. A videokameráknak a bekapcsolás után általában szükségük van néhány másodpercre ahhoz, hogy felvételre készen álljanak. A Gyorsindítás segítségével azonban a videokamera szinte azonnal felvétel módba tud kapcsolni. A külön kijelölt Gyorsindítás gombbal először Készenléti mód-ba kapcsolhatjuk a kamerát (ezzel energiát takaríthatunk meg), majd a gomb újbóli megnyomása után a készülék körülbelül egy másodperc alatt készen áll a felvételre. A funkció segítségével rögzíthetünk olyan eseményeket is, amelyekről egyébként lemaradnánk - például gyermekünk első lépései, vagy futballmeccsen a nyertes gól.

Az MD160, az MD150 és az MD130 alkalmas digitális fényképek rögzítésére is, ezért mellékelik hozzájuk a Canon Digital Video Solution programot is. A fényképeket a kamerák Secure Digital (SD) vagy SDHC (nagykapacitású SD) kártyákra rögzítik. Az SDHC kártyákra több kép fér el és tárolható rajtuk kisfelbontású videoklip is, amelyet például e-mailben való elküldésre szántunk.
A DIGIC DV képfeldolgozó processzorral 640x480 képpont méretű fényképet videó rögzítése közben is lehet készíteni. Az ilyen méretű képek alkalmasak videókazetta-címkék készítésére is.

Az új modellek főbb jellemzői:
- 35x optikai zoom objektív (1000-szeres digitális zoom), széles formátumú videók, DIGIC DV2 processzor
- 1,07 megapixeles CCD (MD150 és MD160)
- Egyszerűen használható funkciók, intuitív botkormányos vezérlés és "Könnyű felvételkészítés" mód
- Külső mikrofon csatlakoztatás a mikrofonbemeneten keresztül (MD110)
- Új Gyorsindítás mód (MD160, MD150 és MD130)
- Kiváló minőségű fényképek készítése, kompatibilitás az SD és SDHC (nagykapacitású SD) memóriakártyákkal (MD 160, MD150 és MD130)
DV bemenet (MD160)

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.