Hirdetés
. Hirdetés

Canon, ősz, fényképezés

|

A Canon hat új kompakt digitális fényképezőgépet jelentett be, és tükörreflexes gépeinek kínálata is kibővült.

Hirdetés

Augusztus 22-én a Canon sajtótájékoztatóján bejelentette hat új kompakt digitális fényképezőgépét: ebből négy a PowerShot, kettő a Digital IXUS családba tartozik. A gépek mindegyike rendelkezik a Canon optikai képstabilizátorával, illetve nagy ISO tartománnyal (1600-ig). A gépek magyar nyelvű menüvel kerülnek forgalomba. Újdonságok közé tartozik az arcfelismerés-követés: az előnézetben kiválaszthatunk, egy téglalappal kijelölhetünk egy arcot, amit követve az marad éles, exponáláskor erre tekintettel van, például a vaku használatakor. A funkció a gépekben működő DIGIC III processzorba van építve, gyorsan működik.

Az autofókusz keret mérete csökkenthető, a negyedére. A gépek:

  • PowerShot G9 - 12,1 megapixeles felbontással, 6×optikai zoommal, 3" LCD kijelzővel készül.
  • PowerShot SX100 IS - egy új sorozat, az SX első tagja 8 megapixeles felbontással, és 10× optikai zommal készül.
  • PowerShot A650 IS - szintén hatalmas, 12,1 megapixeles felbontással készül, 6× optikai zommal, 2,5", kifordítható, elfordítható LCD kijelzővel készül.
  • PowerShot A720 IS - 8 megapixeles felbontást, 6× optikai zoomot kínál.
  • Digital IXUS 960 IS - titán vázzal készül, 12,1 megapixeles felbontással 3,7× optikai zoomal, 2,5" képtálójú LCD monitorral kerül piacra.
  • Digital IXUS 860 IS - 3,8× optikai zoommal, nagylátószögű optikával készül, felbontása 8 megapixel, LCD kijelzője 3" átlójú.

A gépek közül csak a G9 támogatja a RAW formátum készítését, de RAW kép mindegyik gépben megnézhető.

A nagyobb gépek családjában is történtek bejelentések:

A Canon EOS 40D 10,1 megapixeles felbontású képeket képes készíteni, 6,5 kép/másodperc sebességgel. Hátán 3" LCD kijelzőt találunk, aminek megnövelték a láthatósági szögét.

Az 1Ds Mark III 21 megapixeles képeket képes készíteni, 5 kép/másodperc sebességgel. Az AF 19 pontot, és 26 segédpontot használ. A gépben két Digic III processzor működik.

Az objektív választékban 18-55; 55-250 és 14 mm-es nagylátószögű optika szerepel.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.