Hirdetés
. Hirdetés

CeBIT: beszáll a vállalati adattárolásba a Verbatim

|

A CeBIT-en mutatja be a cég új PowerBay családját a főként optikai lemezeiről ismert gyártó. Hálózati hozzáférést, illetve RAID 6 szintű redundáns adattárolást biztosítanak az új vállalati modellek, a nem hálózati megoldásokban az eSATA és USB 3.0 adja a ma már szükséges többletteljesítményt.

Hirdetés

A Verbatim termékpalettája eddig csak elvétve tartalmazott egy-egy hálózati adattárolót (NAS). Úgy tűnik, hogy a Freecom megvásárlásával gyakorlatban hasznosítható tudással is gazdagodott a Verbatim, a CeBIT-en pedig bemutatja új, kis- és középvállalati adattárolásban alkalmazható PowerBay modelljeit. A termékcsalád a PowerBay DataBank 4 Bay hálózati HDD dokkolót, a PowerBay DataSafe 4 Bay RAID HDD dokkolót (4 merevlemezzel) és a PowerBay Removable Hard Drive rendszert (egy merevlemezzel) tartalmazza.

A PowerBay RAID/NAS család legkisebbje a személyi használat terén érdekes inkább. A PowerBay Removable Hard Drive rendszer néven bevezetendő termék egy olyan USB-s merevlemez dokkoló, melyben üzem közben is cserélhető a SATA merevlemez, szakszemélyzet segítsége nélkül. Párhuzamosan a cég piacra dobja USB 3.0 csatlakozással ellátott 1 TB-os merevlemezeit is, melyek - az USB 3.0 5 Gb-es sávszélessége révén - mintegy tízszer olyan gyors adatátvitelre képesek, mint az USB 2.0 modellek.


A PowerBay DataBank 4 Bay NAS, amint erre nevében is utal, egy négyrekeszes hálózati adattároló, gigabites Ethernet csatlakozással. Az alapszolgáltatásokon túl talán legfontosabb funkciói a hálózaton elérhető számítógépek tartalmának tükrözése a távoli biztonsági mentéshez, az eSATA alapú gyors tükrözés, a hardver-alapú adattitkosítás és RAID 6 a megbízhatóbb adatmentés és -visszaállítás érdekében. RAID 6 módban akkor is menthetők az adatok, ha egy második merevlemez is meghibásodik a fájlrendszer újraépítése közben - ez RAID 5 tömbökkel nem lehetséges.

A PowerBay DataSafe 4 Bay RAID egy olyan külső adattároló, amely a RAID adattárolást nem hálózaton, hanem asztali rendszerként nyújtja. Gyors eSATA-val vagy elterjedt USB 2.0-vel köthető a PC-khez, a FireWire 800-nak pedig az iMac, MacPro és MacBook számítógépek felhasználói örülhetnek majd.

Mindegyik újdonság támogatja a "forró cserét" (hot swap), amelynek révén a számítástechnikai ismeretekkel nem rendelkező felhasználók is könnyedén cserélhetik a védőburkolattal ellátott (500GB, 1TB vagy 2TB kapacitású) merevlemezeket, a rendszer kikapcsolása nélkül.

A PowerBay sorozat funkcióihoz szoftver oldalról az előre telepített Acronis backup szoftver egészíti ki. A szakmai érdeklődők a hannoveri CeBIT-en, március 2-6-ig, a Planet Reseller szekció D26-os standján tekinthetik meg az újdonságokat.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.