Hirdetés
. Hirdetés

CES 2006: Mélyebb színek a HDTV-k esetében

|

A HDMI (High-Definition Multimedia Interface) csatolófelület képességeiben még olyan tartalékok rejlenek, amelyek még a mostaninál is jobb kontrasztot és kisebb sávkialakítást eredményezhetnek a jövőben megjelenő új HD-televíziók és monitorok esetében.

Hirdetés

A HDMI interfész szülőatyja, a Silicon Image a CES kiállításon mutatta be "mély szín" technológiáját.

"A legtöbb TV 8 bites színmélységgel, vagyis 17 millió szín megjelenítésének képességével rendelkezik. A tíz bites színmélység már egymilliárd színt eredményez, 12 bitnél pedig már az emberi szem egyszerűen nem érzékeli a különbséget." - mondta Joseph C. Lee, a Silicon Image termékmarketing igazgatója.

A "mély szín" technológiát egy DLP (plazma) HDTV prototípuson mutatták be, hagyományos nyolcbites, illetve a teltebb színeket eredményező tízbites képek segítségével. A kontrasztbeli különbségek mondhatni aprók, mégis érzékelhetők. Ez főként az árnyékoknál figyelhető meg, ahol egyáltalán nem érzékelhető a sávosodás.

A technológiai fejlődés mellett az előállítási költségek is csökkenthetők. A mély színeket eredményező chipek a vállalat új belső linkelési technológiájára épülnek, melyet iTMDS-nek neveztek el. Ezek a korábbi változat sávszélességének kétszeresével rendelkeznek, így a HDTV és monitorgyártók kevesebb chip felhasználásával építhetnek kijelzőket. Ez kevesebb kábelezést, és végső soron olcsóbb előállítási költségeket is jelent. Az új technológiával készült első HDTV-k a Samsungtól idén márciusban vagy áprilisban kerülhetnek boltokba.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.