Hirdetés
. Hirdetés

CES 2006: munkatársunk a helyszínen

|

Las Vegasban nyitotta meg kapuit a 2006-os Consumer Electronic Show. Munkatársunk a helyszínen ismerkedik a kiállított újdonságokkal, melyekről folyamatosan beszámolunk a Computerworld Online hasábjain is: A gyártók fontos bejelentésekkel készülnek, ezért érdemes lesz követni a híreket.

Hirdetés

(a mostani sorok még csak a szerda esti állapotokat tükrözik, így a kiállítás előtti állapotokról szólnak)

Vannak időről-időre népszerűvé váló szavak, melyeket addig csépel a [nem szak]sajtó, míg mindenkinek a könyökén kezdenek kijönni. Az egyik ilyen a közelmúltból a "konvergencia". Éppen ezért nem is használjuk többet, csak a következő kibővített mondatban: Mi sem bizonyítja jobban a számítástechnikai ipar konvergenciáját, mintsem az, hogy a Consumer Electronics Show, úgy tűnik teljes egészében átvette a hajdani Comdex szerepét.

Túl sok mindent nem láttunk még a kiállításokból, jobbára csak épülő standokat, lévén csütörtökön nyílnak meg a kapuk, de elég csak a céglogókat megnézni, illetve elkönyvelni a tényt, hogy a nyitóelőadást ismét Bill Gates tartja. Már a reptéren is Intel reklámok fogadják az érkezőt.

Ami az első benyomásokat és a szervezettséget illeti, nos, a CES semmiképp sem hasonlítható össze a hannoveri CeBIT-tel. Egyrészt a show megalomán, óriási, de sok felé tagolt. Hatalmas területet kell bejárnia annak, aki valóban mindent látni akar. A várost behálózzák ugyan az ingyenes buszjáratok, amelyek a látogatókat hivatottak szállítani a színhelyek és a szállodák között, de sok helyen úgy kell vadászni, hogy vajon hol fognak megállni, mikor járnak. Számtalan standon lehet információhoz jutni, akár a hotelekben is, de több helyen telejsen ellentmondó információkkal szolgálnak, tehát a gyakorlatlan résztvevő élete egyáltalán nem könnyű.

Már előre lehet tudni olyan bejelentésekről, melyek fontos szerepet játszanak majd a közeljövő számítástechnikai világában, elég csak az első Windowsos Palm tenyérgépre, az állítólagos Google operációs rendszerrel ellátott olcsó PC-re, vagy a HP AMD alapú noteszgépeire gondolnunk. A történésekről folyamatosan, első kézből számolunk be.

Bill Gates nyitóelőadásáról már elkészült egy összefoglaló oldalainkon, melyet ide kattintva lehet elolvasni.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.