Hirdetés
. Hirdetés

CES 2010: Virtualizáció mindenkinek

|

A v.Clone szoftverrel a vásárló zsebre rakhatja a PC-jét és szinte bárhol bármilyen gépen – akár egy netbookon is – hozzáférhet a fájljaihoz, e-mailjeihez és alkalmazásaihoz.

Hirdetés

Az EMC leányvállalataként működő Iomega a CES-en jelentette be a v.Clone szoftver megjelenését. Egy olyan alkalmazásról van szó, amelynek használatával az emberek egy Iomega merevlemezre elkészíthetik és magukkal vihetik PC-jük rendszerképét, majd aztán ezt a világ gyakorlatilag bármely PC-jén futtathatják.

Az Iomega v.Clone technológiáját elsősorban kis irodák és magánfelhasználók számára tervezték, ezért használata ennek megfelelően igen egyszerű.

A v.Clone működése


Az EMC-vel együtt kifejlesztett és a VMware virtualizációs technológiáját alkalmazó v.Clone virtuális klónt készít az elsődleges számítógép operációs rendszeréről, alkalmazásairól és személyes beállításairól, és eltárolja ezt egy külső Iomega merevlemezen (csak USB-csatolóval). A v.Clone szoftverrel rendelkező merevlemezt azután gyakorlatilag bármilyen PC-hez csatlakoztatva a felhasználó az elsődleges számítógépen tárolt összes tartalomhoz hozzáfér. Az adatok nem maradnak fent a másodlagos gépen, ha a felhasználó végzett (csak maga az alkalmazás), és az elsődleges számítógépre visszatérve a v.Clone visszaszinkronizálja az adatokat.

Ami igazán újszerűvé teszi az Iomega v.Clone szoftverét, az az a képessége, hogy a virtuális rendszerképeket frissíteni tudja a felhasználó elsődleges PC-jén létrehozott változások követéséhez, illetve a v.Clone rendszerképet tartalmazó Iomega USB merevlemez újracsatlakoztatásakor vissza is szinkronizálja oda a módosításokat. Ezek a szolgáltatások lehetőséget adnak a felhasználóknak arra, hogy szabadon mozogjanak az elsődleges PC fizikai számítástechnikai környezete és a virtuális környezet között gyakorlatilag bárhol, ahol csatlakoztatni tudják a v.Clone szoftverrel felszerelt külső Iomega merevlemezüket.

Netbookokra is

A netbookok esetében, bármilyen népszerűek, nagyon hiányzik a tárolóhely és nem elég nagy teljesítményűek ahhoz, hogy az egyszerű webes böngészésnél többre használjuk őket.

iomega.jpg


Ez nem teljesen igaz, ugyanis a netbookok képesek egy teljesen felszerelt PC virtuális rendszerképének futtatására az Iomega v.Clone technológiával. Egy v.Clone rendszerképet tartalmazó Iomega USB merevlemez csatlakoztatásával a netbook a felhasználó elsődleges gépének különlegesen hordozható változatává válik, amelyen ott vannak a fő gépen jellemzően használt alkalmazások, adatok és fájlok. A v.Clone tehát ezekre az eszközökre is képes a megszokott lehetőségeinket átültetni.

Az Iomega v.Clone rendszerképen tárolt felhasználói adatok és kritikus fontosságú adatok védelmét kétszintű biztonság garantálja.
 
A bejelentést követően a szoftver már e hónapban letölthető lesz az Iomega hordozható és asztali eszközök vásárlói számára. A letöltési lehetőség mellett a tervek szerint 2010 első negyedévének elejétől a v.Clone szoftvert az Iomega USB 2.0-s hordozható merevlemezekkel együtt szállítják majd.
Hirdetés
Ügyfélszolgálati változás!
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://computerworld.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.