Hirdetés
. Hirdetés

CES: Hordozható fedélzeti navigációs rendszer

|

A Fujitsu Ten Eclipse AVN2210p navigációs rendszere olyan mobil egységet tartalmaz, amelyet tulajdonosa a gépkocsitól távol is használhat.

Hirdetés

Az utóbbi években a hordozható, személyi navigációs rendszerek (PND) vilagmeretű elterjedésének lehetünk tanúi, ugyanakkor a gyárilag beszerelt műholdas helymeghatározó rendszerek is egyre több gépkocsi műszerfalán kapnak helyet, áltálaban a szórakoztatóelektronikai eszközökkel integrált formában. A PND-k népszerűsége egyszerű kezelhetőségüknek és annak tudható be, hogy nincsenek a járműhöz kötve, abból könnyen eltávolíthatók. Ugyanakkor a beszerelt GPS rendszerek mellett is felhozhatók nyomós érvek, mint például a külső antennának köszönhető nagyobb teljesítmény, pontosabb és megbízhatóbb működés.

A Fujitsu Ten ezért olyan eszközt tervezett, amely mindkét termékkategória előnyeit ötvözi. Az AVN2210p a gépkocsi műszerfálaba szerelhető eszközként kerül forgalomba, amely egy leválasztható, mobil navigációs egységet is tartalmaz. A Fujitsu Ten új termékét a PND piac ismert szereplőjével, a hollnad TomTom Internationallel közösen fejlesztette.

Ez a mobil egység GPS antennát, beépített hangszórót és újratölthető akkut tartalmaz, így az alapegységről leválasztva is megőrzi teljes körű funkcionalitását. A felhasználók a TomTom olyan szolgáltatásait is elérhetik rajta, mint az útinfó és az időjárás-jelentés. Az alapegység FM/AM rádiót, CD- és MP3-lejátszót, valamint USB portot is tartalmaz. Ezek a funkciók a mobil egység eltávolitása után is elerhetők.

Az AVN2210p tavasszal kerül forgalomba Észak-Amerikában, így első körben az Egyesült Államok és Kanada térképe lesz kapható hozzá SD memóriakártyán. A hordozható fedélzeti navigációs rendszer várhatóan még az év vége előtt az európai piacon is megjelenik majd.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.