Hirdetés
. Hirdetés

CES: Mobiltelefon-eső

|

A Nokia bemutatta az N93i-t, és bejelentette az N76 multimédiás készüléket. A Sony Ericsson a W200-ast dobta piacra, és fotókat jelentetett meg a W800-asról.

Hirdetés

A Nokia Las Vegasban a Consumer Electronic Show rendezvényen mutatta be az N93i készülékét, ami digitális videokamera és multimédiás számítógép egyben. A készülékkel DVD minőségű videofelvételeket készíthetünk MPEG-4 VGA formátumban. A beépített fényképezőgép paraméterei: 3,2 megapixel (2048×1536 képpont), Carl Zeiss lencse, háromszoros digitális zoom, autofókusz, közelkép üzemmód. Az alapcsomaghoz 1 GB-os miniSD-kártyát mellékelnek, ezen a leírás szerint 45 percnyi DVD-minőségű videofelvétel vagy 1250 kiváló minőségű fénykép fér el.

A Nokia N93i vékony és kompakt, billentyűzete fémborítású. Fő kijelzője 2,4 hüvelykes, látószöge pedig 160 fokos. Az videokamerát a joystickkel könnyedén kezelhetjük, a fényképezéshez, a fényképezési üzemmód beállításához, a vaku kezeléséhez pedig külön fotósgombok állnak rendelkezésünkre.

A készülékre gyárilag telepítették a Vox videó- és fotóblog szolgáltatást. Miután a www.nokia.com/vox oldalon regisztráltuk magunkat a szolgáltatásba, biztonsági szinteket állíthatunk fel, a tartalmakhoz pedig a biztonsági szinteknek megfelelően juthatnak hozzá a külső felhasználók. A telefonnal készített tartalmakat közvetlenül a készülékről lehet feltölteni erre a blogszolgáltatásra.

Nokia N76

A Nokia egy másik készüléket is bejelentett, vagyis az N Series legújabb tagját, a Nokia N76-ot. A multimédiás telefon összecsukható, gyorsválasztó gombokkal ellátott készülék, utóbbiakkal az összecsukott telefonról is elérhetők a zenefunkciók. Ideális esetben az N76-on 1500 zeneszám fér el, ezt az adatot 2 GB-os mikroSD-kártya felhasználását alapul véve, 3 perc 45 másodperces, a Nokia Music Manageren 48 kb/s-os eAAC+ (M4A) kódolású számokat feltételezve számították ki. 128 kb/s-os AAC kódolás mellett a kapacitás eléri a 250 dalt. A készülék az iparágban szabványos 3,5 mm-es fülhallgatókkal működik, támogatja a Windows Media DRM-et.

A Symbian operációs rendszerű Nokia N76 szállítása várhatóan 2007 első negyedévében indul, a készülék kedvezmények nélküli ára előre láthatóan 390 euró (99 ezer forint) lesz.

A CES arra késztetett más gyártókat is, hogy új készülékeket jelentsen be, ha azt nem is az amerikai kiállítás keretén belül teszik. A Sony Ericsson a W200-as, alsókategóriás Walkman telefont dobta piacra. A telefon fekete és fehér színben lesz kapható, a zenefájlok kezelésére a Disc2Phone alkalmazást mellékelik. Alapból egy 128 MB-os Memory Stick Micrót adnak a készülékhez, ami 1 Gb-ig bővíthető. A beépített FM rádión 20 állomás tárolható el.

VGA-fényképezőgépe 4× digitális zoommal és belső fotóalbummal rendelkezik. A készülékbe teljes értékű HTML-böngészőt is beépítettek, a push e-mail funkció is elérhető, valamint a számítógéppel való szinkronizálás is lehetséges.

A Sony Ericsson a bejelentéssel egyidejűleg a W880-as Walkman telefon első fotóit is bemutatta. A cég méltán büszke Walkman telefonjaira, az első ilyen telefon, a W800i 2005 augusztusában jelent meg, azóta pedig több mint 15 millió darabot adtak el belőlük. A W880-as a tervek szerint 2007 első felében dobják piacra.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.