Hirdetés
. Hirdetés

Chat funkcióval bővült a Google Gmail

|

A Google beindította Gmail chat névre keresztelt szolgáltatását, amely lehetővé teszi az ingyenes levelezőrendszer használói számára azonnali üzenetek küldését.

Hirdetés

A Gmail postafiókukban a rendszeres levelezők már talán észrevették, hogy a kontaktlista új lehetőségekkel bővült. A tavaly bemutatott Google Talk azonnali üzenetküldő program partnerlistájának adatai szinkronizálódnak a kontaktokkal, mutatva azokat a személyeket, akikkel a leggyakrabban kommunikálunk, és azok jelenlegi státusza is megjelenik. Egy ilyen kontaktra kattintva chat-ablak nyílik meg. A beszélgetések e-mail üzenetként archiválásra kerülhetnek.

A Gmail Chat Internet Explorer 6.0 és Firefox 1.0 vagy annál újabb verziós böngészőkkel kompatíbilis, és egyelőre kizárólag angol nyelven érhető el. A szolgáltatás használatához azonban nincs szükség semmilyen program telepítésére. Amennyiben nem rendelkezünk Google Talkkal, mindössze annyi változik, hogy nem szinkronizálódnak az adatok. A kontaktokat ugyanúgy elérhetjük valós időben.

Az Egyesült Államokban a Gmail a negyedik legnépszerűbb web alapú levelezőrendszer, míg a Google Talk a hetedik helyen áll az azonnali üzenetküldők ranglistáján. Ez azonban nagyon jó helyezésnek számít, tekintve, hogy a konkurens programok évtizedekre visszanyúló történettel rendelkeznek, míg a Talk alig néhány hónapos szolgáltatás.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.