Hirdetés
. Hirdetés

Chrome-ra vált a Microsoft!

|

Legalábbis belülről, ugyanis az Edge böngésző motorját lecserélik a Google Chromiumra.

Hirdetés

Hirdetés

A Microsoft megerősítette, hogy az Edge böngészőt rövidesen átállítják a Chromium motorra.

Joe Belfiore, a cég egyik alelnökje elmondta, hogy az átállás komoly előnyöket tartogat nem csak a Microsoft, hanem az iparág többi szereplője számára, mivel a Microsoft jelentős fejlesztői munkával kíván hozzájárulni a projekthez.

Belfiore szerint az átállás nem fog kényelmetlenségeket okozni a meglévő Microsoft felhasználóknak, mert a felhasználói felület és a böngésző neve is megmarad.  Aki jelenleg az Edge-el böngészi a netet, annak nem lesz semmilyen teendője, mert az ő szempontjából a böngésző nem változik.

A Chromiumra történő váltás révén a Microsoft már platformokra, így a macOS-re is ki tudja majd adni az Edge-et, és a böngésző elvileg hozzáférhető lesz minden olyan asztali vagy mobil rendszeren, ahol a Chrome fut.

Az új Edge első betekintő változata 2019 elején jelenik meg, a végtermék megjelenésének pontos dátuma egyelőre nem ismert, de a Microsoft még 2019-ban szeretne kijönni vele.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.