Hirdetés
. Hirdetés

Cívis Wi-Fi ingyen

|

A két város közös pályázatának eredményeként ingyenes, vezeték nélküli (wifi) internetszolgáltatás érhető el Debrecen és Nagyvárad frekventált városrészein.

Hirdetés

A két város 438 ezer euróból valósította meg a fejlesztést, ebből Debrecenre 249 ezer euró jutott, aminek a 95 százaléka uniós támogatás - ismertette Pajna Zoltán, Debrecen alpolgármestere.

 

A szolgáltatás Debrecen turisztikailag legfrekventáltabb övezeteiben - a belvárosban és a Nagyerdőn - érhető el 100 megabit sávszélességben.

Pajna Zoltán közlése szerint a fejlesztéssel az érintett területeken javul a lakosság életminősége, a turisták magasabb színvonalú kiszolgálást kapnak, gazdasági szempontból pedig a város versenyképességének javulását segítheti elő az ingyenesen elérhető internethasználat.

A rendszert a T-Systems Magyarország Zrt. építette ki 43 millió forintból, míg annak fenntartását a város vállalta. Az internetbetáplálási (AP) pontok és a központi egységek összeköttetését optikai hálózat biztosítja, amelynek az elméleti sávszélessége 1 gigabit, vagyis a hálózat akár a jelenlegi sávszélesség tízszeresére is növelhető - mondta Pajna Zoltán.

A wifi kiszolgálórendszer egyes eszközei is vezeték nélküli módon kommunikálnak egymással. Debrecen belvárosában a Kossuth téren nyolc, a Csapó utcán három, a Hal közben és az Emlékkertben egy-egy, a Baltazár téren két AP pontot építettek ki, míg a nagyerdei Békás-tónál további egyet. A Baltazár téren és a Békás-tónál emellett egy-egy információs terminált - "totemoszlopot" - is kiépítettek a turisták számára.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.