Hirdetés
. Hirdetés

CLIQ: utolsó esély a Motorolának?

|

A Motorola egykori sikertelefonja, a Razr elavult és azóta nem jelentkezett komolyabb készülékkel. A nemrég bejelentett terméke új lendületet és új piacot jelenthet a gyártó számára.

Hirdetés

A Motorola Android operációs rendszerrel ellátott mobiltelefonja az USA-ban a CLIQ, Európában pedig DEXT nevet viseli majd. A tengerentúl a T-Mobile fogja forgalmazni, Franciaországban és Angliában az Orange, Spanyolországban a Telefonica. A Motorola saját igényeinek megfelelően átszabta a Google rendszerét: a megoldás a MOTOBLUR nevet kapta. A fő változtatás a közösségi szolgáltatások terén van: a CLIQ/DEXT kezdőképernyőjéről widgetek segítségével el lehet érni a Facebookot, a Twittert, a MySpace-t, a Gmailt és a Last.FM-et. Ezek funkcionalitása könnyedén kipróbálható, hiszem a T-Mobile és a Motorola készített egy Flash-alapú demó-weboldalt, ahol lehet lehet tenni vele egy próbát.

Ami a külsőt illeti, a multitouch érintőképernyő mellett található a mobilban egy QWERTY-billentyűzet is. A kijelző 3,1 hüvelyk átmérőjű, 320×480 pixel felbontású, fotók készítésére pedig egy autofókuszos, 5 megapixeles kamera áll rendelkezésre. Alapvetően CDMA vagy GSM-hálózaton működik, de támogatja az EDGE/UMTS/3G/HSDPA-szabványokat is. Lehetőség van Wi-Fi hotspotokra (és értelemszerűen más WLAN-képes eszközökre) csatlakozni vele, illetve a Bluetooth 2.0 sem maradt ki.

Sanjay Jha, a Motorola társ-vezérigazgatója az új készülékkel kapcsolatban elismerte, hogy az új okostelefon termékcsalád kritikus fontosságú a veszteségekkel küszködő cég stratégiájában. "A készülékek fogadtatása és a piaci szereplésük fontos tényező annak eldöntésében, hogy hogyan fogunk tovább haladni" - nyilatkozta a Financial Times-nak. Jha tervei szerint a Cliq feladata lesz, hogy a következő egy évben újrapozicionálja a Motorolát hang-központú gyártóból mobilinternet és adatközpontú vállalattá.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.