Hirdetés
. Hirdetés

Connectivity Scorecard

|

Magyarország az LBS listájának végére került az innovatív országok között a távközlési technológiák hasznosításában.

Hirdetés

A Connectivity Scorecard című kutatást a London Business School végezte a Nokia Siemens Networks megrendelésére. Különféle szempontok alapján azt értékelték, hogy az országok milyen mértékben építettek a távközlési technológiára (hálózatok, mobiltelefonok, számítógépek) a társadalmi és gazdasági fejlődés érdekében. A lista élére az Egyesült Államok, Svédország és Japán került, ám az elérhető 10 pontból azonban még az USA is csak 6,97 pontot szerzett. Az Egyesült Államok esetében ez a széles sávú hálózatok használatának gyengeségére utal. Magyarország 3,18 ponttal az innovatív országok listájának végén áll, Csehországot és Lengyelországot előzi meg.

A lista a távközlési eszközök hasznosításának fokát, nem pedig a szektorban eszközölt befektetések nagyságát méri. Ezért található Dél-Korea a lista közepén, jóllehet az ázsiai ország a befektetéseket illetően az élmezőnyben helyezkedik el.

Az innovatív országok listája
(10-es skálán)

Egyesült Államok 6,97
Svédország 6,83
Japán 6,80
Kanada 6,50
Finnország 6,10
Nagy-Britannia 6,10
Ausztrália 5,93
Németország 5,52
Franciaország 5,07
Dél-Korea 4,78
Hong Kong 4,46
Olaszország 3,85
Spanyolország 3,56
Magyarország 3,18
Csehország 3,1
Lengyelország 2,18

Külön csoportban értékelték a fejlődő országokat. Az élre Oroszország került 6,97 ponttal, és jóval előbb áll, mint India vagy Kína. A kutatók viszont azt várják, hogy a következő tíz évben India fiatal, jobban képzett lakossága révén előbbre, Oroszország pedig elöregedő lakossága miatt hátrább kerülhet.

Fejlődő országok
(10-es skálán; az innovatív országok listájával nem vethető össze)

Oroszország 6,11
Malajzia 5,82
Mexikó 4,37
Brazília 4,28
Dél-Afrika 4,11
Kína 3,42
Fülöp-szigetek 2,38
India 1,68
Nigéria 1,01

(MTI)

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.