Hirdetés
. Hirdetés

Corsair CMPSU-620HX - a fekete doboz

|

A minőségi memóriamoduljairól ismert Corsair új vizeken tűnt fel: a kalózhajó vitorlázatát mintázó logók egy ideje már tápegységeken is megjelentek.

Hirdetés

Most megérkezett hozzánk az első ilyen készülék, és hogy előre lelőjük a poént: méltó a cég korábbi termékeihez. Egykor - és reméljük, hogy erről joggal írhatunk múltidőben - az olcsó PC házakban csapnivaló minőségű tápegységeket találhattunk. Gyakorlat volt az is, hogy a 125 Wattos tápokra minden lelkiismeret-furdalás nélkül rátették a sokkal nagyobb teljesítményt jelző matricát. Mi több, már eleve ilyen "átverős" felirattal rendelték meg azokat egyes kereskedők a gyártóktól. Az ezekbe a házakba szerelt gépek aztán furcsa hibákat produkáltak, lefagytak, újraindultak és csak remélhettük, hogy semmi nagyobb galibát nem okoztak.

Nem láttunk még ennél kiforrottabb, asztali PC-be szánt tápegységet...

A 620HX-szel felettébb valószínűtlen, hogy ilyen probléma adódna. A típusjelzésből is sejthető a teljesítménye: 620 watt. Három különálló 12 voltos sínnel bír azért, hogy független és megbízható betáplálást nyújtson a CPU-nak, a grafikus kártyának és a rendszer többi egységének. A három sín együttes teljesítménye maximum 50 amper. A tápegységet úgy tervezték, hogy ha egy sín túlterhelődik, akkor a terhelés megoszlik a többi között. Az 5 voltos sín terhelhetősége 3 amper. 90-től 264 voltig bármilyen feszültséggel kompatibilis, ráadásul teljesen automatikusan, nem kell a minden más tápegységről oly ismerős kis piros kapcsolót beállítani a hátulján egy csavarhúzóval.

A tápegységet egyetlen a hőmérséklet és a terhelés függvényében változó sebességgel forgó 12 centiméteres ventilátor hűti, igen halkan és effektíven. Egy átlagos konfigurációval nem sikerült kihozni a sodrából, továbbra is csendesen dolgozott. Nem csoda, ezt a tápegységet két grafikuskártyás csúcskonfigurációk kiszolgálására tervezték. A 620HX egyik leglátványosabb szolgáltatása, hogy csak azok a vezetékek vannak beépítve fixen, melyek az alaplap táplálásához szükségesek. Az összes többit - mint afféle kábellegót - nekünk kell bedugnunk az oldalába, annak megfelelően, hogy mire van szükségünk. Így minimálisra csökkenthető a gépen belül kígyózó kábelmakaróni, és jelentősen javítható a levegőáramlás.

...igaz, drágábbat sem!

A Corsair-nél még arra is gondoltak, hogy egy kupac felhasználatlan drótkukac valószínűleg túl könnyen elkallódna, így egy kis fekete szütyőt mellékelnek a tárolásához. A figyelmük még arra is kiterjedt, hogy színben illeszkedő - fekete - csavarokat és kábelrögzítő bilincseket mellékeljenek az éj fekete tápegység mellé. Banálisnak tűnik ez az utóbbi pár tulajdonság, de aki képes egy csúcsminőségű tápegységért ennyi pénzt adni, annak valószínűleg nagyon nem mindegy, hogy hogyan néz ki. Ezzel el is érkeztünk a Corsair tápegységének egyetlen negatív tulajdonságához: a minőség pénzbe kerül, ráadásul pokoli sokba!

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.