Hirdetés
. Hirdetés

Csak a színfalak mögött változik a Skype

|

Lezárult az online telefonos szolgáltatás körüli huzavona, mindenki megkapta, amit akart. A felhasználók valószínűleg semmit sem fognak látni az egészből.

Hirdetés

John J. Donahoe
Az Skype alapítói, a svéd Niklas Zennström és a dán Janus Friis, valamint a szolgáltatás tulajdonosa, az eBay végre hivatalosan egyezségre jutott a népszerű online telefonos- és üzenetküldő szolgáltatás körül régóta tartó vitában, közölte az eBay pénteken. Az online aukciós ház idén áprilisban jelentette be, hogy eladja a szolgáltatást, mire Zennström és Friis jogi hadjáratba kezdett annak érdekében, hogy részesedést szerezzenek a korábban eladott, és azóta népszerűvé vált Skype-ból.

A megállapodás értelmében az alapítók - akiknek a nevéhez nem csak a Skype, hanem a Kazaa P2P (peer-to-peer) fájlcserélő szoftver is köthető - ejtik a pereket, amelyeket az eBay és a Skype potenciális vevői ellen indítottak, miután visszavonták néhány szabadalmuk licencét. Cserébe 10 százalékos részesedést kapnak az új Skype-ból, illetve további 4 százalékot 83 millió dollár fejében, továbbá két helyet az igazgatótanácsban. Az eBay részesedése 30 százalékra csökken, az ajánlattevő konzorciumé pedig 56 százalék lesz. A kivásárlási ügyletben fontos szerepet játszó Index Ventures még az előző héten kiszállt az üzletből. Zennström és Friis a Skype-ra íratja a vita tárgyát képező licenceket, hogy a későbbiekben ne lehessen ebből hasonló "félreértés".

Az aukciós ház vezérigazgatója, John J. Donahoe (képünkön) elmondta, örül, hogy megoldották a vitát, és hozzátette, az eBay részesedni fog a Skype hasznából, de elsősorban továbbra is alaptevékenységére, az e-kereskedelmi és online fizetési szolgáltatásra szeretne fókuszálni. Az ügylet várhatóan még idén lezajlik, így megszülethet az új Skype.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.