Hirdetés
. Hirdetés

Csak egy Internetperc

|

Végre megtudhatjuk mennyi minden történik egy perc alatt az interneten.

Hirdetés

Einstein óta tudjuk, hogy az idő relatív. Az emberek egészen másképp érzékelnek 5 percet a postán sorba állva, az ébresztőóra csörgésére várva, nyaraláskor vagy éppen a hideg esőben várakozva.

De gyakran találkozhatunk olyan statisztikákkal is, hogy mennyi minden – születés, halál, szerelem, házasság stb. – történik világunkban egy perc alatt. Egy majdnem tökéletesre sikerült infografika most megismertet bennünket az „Internet perccel”.

A Qmee infografikája igyekszik bemutatni, mi minden történik a világhálón 60 másodperc alatt. Sajnos nem tökéletes, hiszen a pornó, mint olyan teljesen kimarad belőle, ráadásul eléggé Amerika centrikus. Ez azért fontos, mert a kínai Weibo közösségi hálózat forgalmát tekintve valószínűleg lemosná a pályáról a Twittert.

Ettől függetlenül számos érdekes adatot láthatunk. 1 perc alatt 72 órányi videót töltenek fel a YouTube-ra, 2 millió Google keresést kezdeményeznek és 20 millió fényképet néznek meg a Flickr megosztón.

Jó tudni, hogy percenként 571 új weboldal születik, bár jó lenne tudni, ugyanennyi idő alatt hány oldalt törölnek vagy hagynak magára örökre. Meglepő az is, hogy a Snapchat milyen gyorsan zárkózik fel kvázi-riválisára az Instagramra. Előbbin 104 ezer, míg utóbbin 108 ezer fényképet osztanak meg percenként.

 

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.