Hirdetés
. Hirdetés

Csak lassan indul be az Ultra HD

|

Idén még csak körülbelül 200 000 Ultra HD TV találhat gazdára.

Hirdetés

Az idei évben várhatóan nagyjából 200 000 darab Ultra HD televízió találhat gazdára, bár tény, hogy a 3840 x 2160 felbontást a 4K-s tartalmak hiánya miatt nem igazán élvezheti ki senki a 200 000-ből. Az elemzők éppen emiatt elég visszafogott képet festettek a szektorról. 

A megfelelő tartalmakra bár még várni kell, és a technológia is drága, az IHS iSuppli most mégis módosította az előrejelzéseit, méghozzá növelte a számokat. Az elemzőcég szerint huszonháromszoros mértékre nőnek az eladások a következő öt éven belül. 

Ez azt jelenti, hogy 2018-ban 4,6 millió UHD-t tévé találna gazdára, ami akkor nagyjából a teljes tévéipar 13 százalékát tenné ki. Az elkövetkezendő két évet nézve persze az elemzők is nagyon visszafogottak, maximum 1, 3, majd 5 százalékos növekedésre látnak esélyt. 2017-re viszont a korábban jósolt 2,6 millió helyett már 3,6 millió 4K-s tévét várnak. Erre a magyarázat a korai árcsökkentés lehet. 

 

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.