Hirdetés
. Hirdetés

Családi Surface 1499 dollárért?

|

Az Oahu leírása kísértetiesen hasonlít az MS érintőképernyős asztalára.

Hirdetés

"Ha tehetné, megvásárolna-e egy innovatív, érintőképernyővel rendelkező asztalszerű eszközt 1499 dollárért (292 ezer forint)" - teszi fel a kérdést a Microsoft egyik kérdőíve, amelyet a napokban töltettek ki az „Oahu" kódnevű eszközzel kapcsolatba. Egy - a céghez közeli - szakértő ismertette blogjában a kutatást.

A bejegyzés szerint az Oahu leírása kísértetiesen hasonlít a régen ígért Surface-re, vagyis hamarosan érkezhet a Microsoft asztalának egy kisebb verziója is, amelyet immár a magánszemélyeknek, valamint kis- és középvállalkozások számára készítenek. A terméket ugyanis eredetileg elsőként nagyobb cégeknek szánták, így már rendelt belőle például az AT&T, a Harrah's Entertainment és a Sheraton szállodalánc is. Persze az is lehet, hogy a Microsoft csak szondáztatja a vásárlóit, ám a két termék közötti kapcsolat letagadhatatlan. Nézzük, miként is kezdődik a kutatás:

"A következő kérdések az innovatív érintőképernyővel rendelkező Oahu nevű számítógépes eszközre vonatkoznak, amely gyakorlatilag egy horizontálisan fekvő nagy lapos megjelenítő. Az Oahu-t egyszerre több személy is kezelheti a képernyőt megérintve, egér használata helyett, így mozgatva különböző dokumentumokat a képernyőn és elindítva programokat, játékokat, zenéket. Az eszköz érzékel minden érintést, és azonnal reagál rá. A képernyőn ráadásul billentyűzet is megjeleníthető, így adatbevitelre is alkalmas" - olvasható a bevezetőben, amelyben később - igaz a kérdések szintjén - egyéb funkcionalitási elemeket is elrejtettek.

 

surface.jpg
 

 

Az Oahu ezek szerint gyakorlatilag szinte képes lesz mindarra, amelyre a Surface nagytestvére is. A felhasználók családjuk körében szervezhetik és megoszthatják napi teendőiket, üzeneteket hagyhatnak egymásnak, és kifizethetik a számláikat az asztal mellett ülve. Az iskoláskorú gyerekek megírhatják a házi feladatukat a vacsorára várva, miközben a Hi-Fi készüléket is például az asztalról vezérlik. Reggelizés közben a felnőttek pedig elolvashatják az online újságokat, és válaszolhatnak a legsürgősebb üzenetekre is. Valamint ha eljön az este, a család összegyűlhet köré, hogy társasjátékot játsszon az érintőképernyős asztal körül. Mindezt a kérdőív szerint 1499 dollárét, amely jelenlegi árfolyamon 291 ezer forintnak felel meg.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.