Hirdetés
. Hirdetés

Csatasorba áll a jövő rendőrautója

|

Ausztráliában a hónap végén állítják szolgálatba a világ egyik legfejlettebb prototípus-rendőrautóját.

Hirdetés

A Holden Commodore VE SS az ausztrál Nemzetbiztonsági Hivatal egyik projektje keretében alakították át, felszerelve GPS-el, többcsatornás kommunikációs eszközökkel, biometrikus azonosítóval és továbbfejlesztett energiagazdálkodó rendszerrel. Az egyes szolgáltatásai önmagukban nem jelentenek újdonságot, de most sikerült először egy egész rendszerré integrálni azokat, amivel jelentős energiát takarítanak meg.

A fedélzeti számítógépére PDA csatlakoztatható, a helyszínen azonosítja az ellenőrzöttek ujjlenyomatát vagy éppen arcképét, és rögtön összehasonlítja azt a központi adattárban lévő adatokkal.

holden.jpg

A rendszám-azonosítója egy műszak alatt 9000 rendszámtáblát ellenőriz automatikusan, ami hatalmas előrelépés, hiszen a helyi szervek eddig kézzel voltak kénytelenek bevinni a rendszámot egyesével ellenőrzéskor.

Szabályozott teljesítmény - a cikk folytatása >>
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.