Hirdetés
. Hirdetés

Csavard fel az egeret még ma éjjel...

|

Kipróbáltuk a Logitech múlt héten bemutatott új, "forradalmi" egereit, az MX Revolutiont és a hordozható számítógépekhez szánt RX Revolutiont.

Hirdetés

A felhasználók ma internetes böngészés, de akár offline számítógép használat közben is rengeteg tartalommal találkoznak (film, zene, dokumentumok), egyre több a párhuzamosan nyitott ablak vagy éppen mappa, s ezek között nem mindig könnyű navigálni. Ráadásul az egyes alkalmazások is eltérő vezérlést igényelnek, például Microsoft Excelben jó, ha gyorsan tudunk haladni a sorok között - gondoljunk csak a nagy táblázatokra. Ezzel szemben a böngészők esetén kényelmesebb, ha lassabban, de folyamatosan (azaz mozgatás közben is jól olvashatóan) tudunk lejjebb gördülni a képernyőn.

A Logitech legújabb termékeivel ezen igényeknek kíván megfelelni. Az MX Revolutionben és a hordozható számítógépekhez szánt RX Revolution-ben egy mintegy 40 alkatrészből álló, automatikus váltórendszerrel felszerelt görgő kapott helyet. Az eszköz automatikusan (a mellékelt szoftvere segítségével) felismeri, hogy éppen milyen jellegű alkalmazás fut, és annak megfelelően szabályozza a gördítés érzékenységét.

A termékekkel az egyes mappák és alkalmazások között is gyorsan lehet váltani: az erre a célra létrehozott gombokkal, illetve görgővel kiváltható az ALT+TAB billentyű kombináció, vagyis egy pillanatra sem kell eleresztenünk egerünket. A "One-Touch search" gomb segítségével egy kijelölt szóra kereshetünk rá az interneten, azaz nem szükséges a keresőbe másolni azt. A "zoom" gombbal pedig a képeket méretezhetjük.

A Logitech által rendezett sajtótájékoztatón az újságírók kipróbálhatták az eszközöket. A hagyományos alkalmazások mellett, egy külön erre a célra létrehozott golf, pontosabban távgolf segítségével demonstrálták a görgő érzékenységét. A játék célja a lehető legmesszebb elütni a labdát (ezért távgolf). Az ütés távolságát a görgő megtekerésének erőssége határozta meg: az egészen finom, egyujjas akció csak néhány métert, míg az erős, teljes tenyeres megmozdulás, akár több száz méteres ütést eredményezett. Természetesen a köztes dinamikát is tökéletesen érzékelte az eszköz.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.