Hirdetés
. Hirdetés

Csigalassan terjed a májusi Windows 10, de ez egyáltalában nem baj

|

A Microsoft szándékosan fékezi a terjedés ütemét.

Hirdetés

Hirdetés

Az AdDuplex legújabb számai szerint a Windows 10 May 2019 Update, vagy más néven v. 1903 csak igen lassan hódít teret.

Jelenleg az áprilisi Windows 10 (v. 1803) a legelterjedtebb Windows 10 változat a maga 58 százalékos részesedésével, és ezt követi a tavaly októberi Windows 10 (v. 1809) harminc százalékkal.

A májusban megjelent legutóbbi nagy funkciófrissítés egyelőre csak 6,3 százalékon áll, és terjedési sebessége nagyjából megfelel az 1809. változaténak.

A terjedés lassúságának okai azonban eltérőek. Az októberi Windows 10-re a szoftverhibák miatt nem frissítettek a felhasználók, és a Microsoft vissza is vonta a szoftvert, mikor kiderült, hogy a frissítés esetenként súlyos adatvesztést okoz.

A májusi frissítés terjedését viszont a Microsoft lassítja, amely csak az eszközök egy részére adta ki a szoftvert, hogy legyen idő a kompatibilitási problémák kijavítsára, mielőtt azok súlyosabb károkat okoznak.

A frissítés terjesztése több lépcsőben történik a Windows Update-en keresztül, de aki nagyon türelmetlen, a frissítés kézi ellenőrzésével maga is rákereshet.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.