Hirdetés
. Hirdetés

Csodálatos, nagyfelbontású fotó a Plútó holdjáról

|

Változatos felszínt mutat a Charon, amely feleakkora miatt anyabolygója.

Hirdetés

Elképesztő részletességű fotókat tett közzé a NASA a Plútó legnagyobb holdjáról, a Charonról, amelyet a New Horizons űrszonda készített. A Charon átmérője a Plútó átmérőjének a felét teszi ki, így anyabolygójához képest a legnagyobb méretű hold a Naprendszerben. A tudósok arra számítottak, hogy a Charon felszíne egyhangú, kráterekkel szabdalt terület, ezzel szemben változatos, hegyeket, kanyonokat, földcsuszamlásokat felvonultató felszínt mutatnak a felvételek, olvashatjuk a NASA cikkében. A nagyfelbontású fotókat július 14-én készítette a New Horizons, és azok a rendkívül lassú adatátvitel miatt szeptember 21-én érkeztek meg a Földre.



További, még nagyobb felbontású képek várható a jövőben. A New Horizons jelenleg 5 milliárd kilométer távolságban száguld, és összes rendszere működőképes állapotban van.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.