Hirdetés
. Hirdetés

Csődhálózat

|

Az Európai Bizottság több tagállam csődregiszterét kapcsolja egybe.

Hirdetés

Hét uniós tagállam, Csehország, Németország, Észtország, Hollandia, Ausztria, Románia és Szlovénia csődregisztereit kapcsolja össze és teszi elérhetővé egyetlen honlapon keresztül az Európai Bizottság - közölte hétfőn a brüsszeli testület.

Hirdetés

A megoldás a bizottság szerint a vállalkozások, a befektetők és a hitelezők munkáját is megkönnyíti.

"A belső piac és az európai igazságszolgáltatási terület működése szempontjából kulcsfontosságú, hogy határokon átnyúlva is hozzá lehessen férni a csődregiszterekhez" - jelentette ki Johannes Hahn, az Európai Bizottság regionális politikáért felelős tagja, aki átmenetileg az igazságügyi biztos feladatait is ellátja. Hahn hozzátette: "ha azt akarjuk, hogy a vállalatok más uniós országokban fektessék be a pénzüket, akkor a fizetésképtelenségi és csődinformációknak több nyelven és átláthatóan kell elérhetőnek lenniük".

A bizottság szerint az európai igazságügyi portálon (https://e-justice.europa.eu/home.do) keresztül elérhető egységes csődregiszter gyors, valósidejű hozzáférést tesz lehetővé a fizetésképtelenséggel kapcsolatos adatokhoz, a legfőbb információk pedig ingyenesen, az EU mind a 23 hivatalos nyelvén hozzáférhetővé válnak. Brüsszel azt is ígéri, hogy a honlap világos útmutatót ad majd, hogy a fizetésképtelenséggel és csőddel kapcsolatos fogalmak mit jelentek egy-egy tagállamban.

 

A bizottság bízik abban, hogy hamarosan egyre több ország csatlakozik az egységes adatbázishoz. Brüsszel azt is világossá teszi, hogy a még elfogadás előtt álló, korszerűsített uniós fizetésképtelenségi szabályok értelmében a tagállamoknak a jogszabály elfogadását követő négy éven belül kötelező lesz az interneten, bárki számára elérhető, elektronikus regisztert létrehozniuk.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.