Hirdetés
. Hirdetés

Csökkennek a mobilvégződtetési díjak

|

A jövő év elejétől még kevesebbe kerülhetnek a mobilhálózatokba irányuló vezetékes- és mobilhívások.

Hirdetés

A Nemzeti Hírközlési Hatóság (NHH) Tanácsa  az EU Bizottság jóváhagyásával meghozta határozatát, mely szerint a három magyarországi mobilszolgáltató hálózataiban a végződtetési díjakat 2010. december 1-jéig három lépésben, egységesen 11,86 forintra kell csökkenteni. A Tanács a mostani határozattal megerősíti a 2006-os határozatban foglaltakat, miszerint a jelenlegi végződtetési díjak 2009. január elsején egységesen 16,84 forintra csökkennek - tette közzé hétfőn az NHH.

Jelenleg a három szolgáltató még eltérő végződtetési díjakat alkalmaz. A Magyar Telekom hálózatában a kívülről érkező hívások végződtetési díja percenként 19,75 forint, a Pannon hálózatában 20,29 forint, a Vodafone hálózatában pedig 20,99 forint.

Többlépcsős csökkentés
A végződtetési díjak csökkentése a mobilhálózatokba irányuló (ott végződtetett) vezetékes- és mobilhívások kiskereskedelmi árának további csökkentéséhez ad teret.

A határozat szerint a mobilhálózatokba érkező hívások végződtetéséért fizetendő nagykereskedelmi díj a jelenlegihez képest mintegy 40 százalékkal fog csökkenni 2010. decemberéig, miután a három magyarországi mobilszolgáltató végződtetési díjai az utóbbi három évben már mintegy 30 százalékkal mérséklődtek. A magyarországi mobilszolgáltatók végződtetési díjai 2002 végén még 38 forint/perc körüliek voltak.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.