Hirdetés
. Hirdetés

Csökkennek a processzorárak

|

Az AMD olcsóbb Ryzen processzorai miatt nem fogytak eléggé az Intel prémiumkategóriás lapkái.

Hirdetés

Az Intel év végéig árcsökkentésre készül prémiumkategóriás lapkáinál, és gyanús, hogy a döntés hátterében az AMD Ryzen lapkái állnak.

Az Intel-lapkák ára az első negyedévben mind az asztali, mind a laptop kategóriában emelkedett. De a cég PC-s processzorai komoly vetélytársak kaptak az AMD Ryzen lapkáinak személyében. A múlt hónapban megjelent Ryzenek nagyjából ugyanazt tudják, mint az Intel kínálata, viszont olcsóbbak.

Az AMD leggyorsabb, számítógépes játékosoknak szánt Ryzen 7 1800X lapkája nyolc magot tartalmaz, és 499 dollárba kerül; a hasonló tudású Intel Core i7-6900K-t 1089 dollárért vesztegetik. Az Intel leggyorsabb játékos lapkája, a Core i7-6950X Extreme Edition pedig 1723 dollárba kerül.

Amikor az Intel vezérigazgatóját, Brian Krzanichet megkérdezték, hogy a Ryzen miatt csökkentik-e az árakat, kitérő választ adott, mondván, a piac dinamikája indokolja az árcsökkenést.

Ugyanakkor az Intel egy újabb lapkacsaláddal is készül a visszavágásra: még idén megjelennek a nyolcadik generációs Core processzorok, amelyek tíz százalékkal gyorsabbak, mint a jelenlegi Core-ok.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.