Hirdetés
. Hirdetés

Csökkenő ökológiai lábnyom

|

A HP bejelentette: kiterjeszti újrahasznosítási programját az EMEA (Európa, a Közel-Kelet és Afrika) régióban.

Hirdetés

A HP különféle gyártókkal, kereskedőkkel és civil szervezetekkel működik együtt, hogy az üzletmenet minden fázisában csökkentse ökológiai lábnyomát.

 

“Ügyfeleink minőségi, megbízható, környezetkímélő nyomtatási megoldásokat keresnek,”- magyarázta David Ryan, a HP Nyomtatási eszközökért felelős EMEA alelnöke. “A HP környezetkímélő szemlélete az innovatív és fenntartható termékdizájnnál kezdődik és egészen a könnyű, gyors és megbízható újrahasznosításáig tart.”

A HP Planet Partners, keretében az eredeti HP tintapatronok és festékkazetták egy “zárt rendszeren” keresztül kerülnek be a műanyag feldolgozás folyamatába. A Magyarországon is működő program során, eddig több mint fél milliárd használt HP tintapatront és festékkazettát forgattak vissza a rendszerbe.

A HP “zárt rendszerében” az elhasznált tintapatronok és festékkazetták műanyagát dolgozzák fel az új patronok és kazetták gyártásakor. A 2010 óta legalább 50%-ban újra feldolgozott műanyagból készülő HP tintapatronok és festékkazetták ökológiai lábnyoma még a begyűjtéssel, szállítással, feldolgozással együtt is 33%-kal kisebb az új műanyagból készültekéhez képest. Az öko-műanyag akár 89%-kal csökkentheti a gyártáshoz használt szükséges víz mennyiségét is.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.