Hirdetés
. Hirdetés

Csomagszállító robotszolgáltatás indul Washingtonban

|

Az önjáró botok a járdán fognak közlekedni, és bármilyen kisebb szatyrot, csomagot házhoz visznek. Pár héten belül már munkába is állhatnak.

Hirdetés

Washingtonban nemsokára önjáró robotok fogják hazavinni a bevásárló szatyrokat. A városi tanács júniusban engedélyezte a programot, azzal a megkötéssel, hogy a robotok nem haladhatnak 16 km/óránál gyorsabban, nem lehetnek 22 kilónál nehezebbek, és minden forgalmi jelzést be kell tartaniuk.

A Starship Technologies botjai az összes követelménynek megfelelnek. Mindössze 18 kilót nyomnak, és három tömött bevásárló táskát képesek mintegy 6,5 km/órás sebességgel elfuvarozni. Kilenc kamera és számos érzékelő segíti, hogy kikerüljék az akadályokat, és kezelőik a távolból szükség esetén beavatkozhassanak működésükbe.

Jelenleg még folyamatosan felügyeli őket egy operátor és egy kísérő, de a Starship Technologies azt szeretné, ha a jövőben 99 százalékig önállóan tevékenykednének. Kis lakókörzetekben tervezik velük megoldani a csomagszállítást: a felhasználók egy app segítségével tudják megrendelni őket, nagyjából úgy, ahogy taxit hívunk, és az eszközök pár dollárért 15-30 perc alatt házhoz viszik a holmit.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.