Hirdetés
. Hirdetés

Csúcstechnológiás magyar startupok a HiTechTesten

|

2012. február 14-én rendezte meg a Mobilitás és Multimédia Klaszter a második HiTechTestet, ahol hat induló vállalkozás fejlesztését tesztelték a résztvevők.

Hirdetés

Magyarországon az elmúlt évben egyre több induló IT-vállalkozás körében vált ismertté a lean startup mozgalom, ugyanakkor - paradox módon - a gyakorlatban mégis csak kevesen alkalmazzák módszertanát. A potenciális végfelhasználói visszajelzések folyamatos megfigyelésére épülő termékfejlesztési eljárás pedig nemzetközi szinten bizonyította, hogy hatékonyan katalizálja az informatikai cégek piacra lépését és növekedését.

A nagyságrendileg 200, elsősorban diákokból és befektetőkből álló látogató a legkülönbözőbb területeket érintő innovációval ismerkedhetett meg. Egyértelmű közönségkedvenc volt az egzotikus szigetek felfedezését segítő iLandGuide, amelynek használatához – ellentétben a legtöbb ilyen típusú applikációval – nem kell internetes kapcsolat. Segítségével komoly összeget lehet megspórolni, például olyan távol-keleti országokban, ahol az embernek elképzelése sincs a roaming-díjakról és a nyelvet sem feltétlenül beszéli.

mmk
mmk

Hatalmas érdeklődést váltott ki a mobil- és webalapú szolgáltatások hatékonyságát mérő szemkamerás eszköz a Meroving Internet-kutató Kft-től. A cég képviselői szerint a technológia ugyan rengeteg területen alkalmazható, ők elsősorban a fejlesztési szakaszban járó startupok tesztelésre fókuszálnak. A vállalatok és informális közösségek innovációs tevékenységét játékosan katalizáló Be-Novative az esemény közönségének tükrében most elsősorban az informális, civil kezdeményezésekre helyezte a hangsúlyt.

A zömében fiatal látogatók körében is komoly érdeklődést váltott ki az elsősorban idősebb generációnak szóló közösségi platformmal előrukkoló Nostalgia Bits. Az oldal tervezői feltehetőleg figyelembe vették a tervezéskor a nagyszülők számára készített mobiltelefonokat, hiszen nagy gombok, növelhető betűméret és könnyen átlátható felület segíti az idősebb felhasználókat.

Szintén a HiTechTest keretein belül mutatkozott be a nagyközönség előtt emailfiók-rendező és vizualizáló szoftverével a MailMill. A szolgáltatás különböző szempontok alapján áttekinthetőbb struktúrába csoportosítja internetes leveleinket úgy, hogy közben azok vizuálisan is jól elkülönülnek. A Quenter mobiltelefonra optimalizált törzsvásárlói és kedvezményrendszert mutatott be. A tesztelési szakaszban járó vállalkozás célja, hogy a különböző akciós ajánlatok segítségével meggyőzze az embereket, vonják be telefonjukat a vásárlás folyamatába.

Az idei HiTechTesten résztvevő startupok mindegyike rengeteg visszajelzést gyűjtött össze, amelyeket az elkövetkező napokban-hetekben fognak feldolgozni. Alapvető egyetértés volt köztük abban, hogy az esemény egyik legnagyobb hozadéka a hibákra rávilágító, építő jellegű kritikákkal történő szembesülés. “Korábban elsősorban baráti-ismerősi körben teszteltük fejlesztéseinket. Ugyan az itt kapott dicsérő szavak mindig jól estek, de a negatív kritika a leghasznosabb – ezek alapján tudunk igazán hatékonyan fejlődni” – mondta el az egyik cégvezető.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.