Hirdetés
. Hirdetés

Csúf szabadalmi per elé néz a Microsoft

|

A céget a HoloTouch perelte be egy holografikus fénykapcsoló szabadalmi jogainak megsértése miatt.

Hirdetés

Hirdetés

Köztudott, hogy léteznek szabadalmi trollok, akik szívesen támadnak be a bíróságon nagy nevű cégeket, a Microsoft legújabb esete komolyabbnak látszik.

A szoftveróriást a connecticuti székhelyű HoloTouch perelte be egy holografikus megoldása miatt, amely a levegőben lebegő vezérlők kezelésével kapcsolatos. Ez azt jelenti, hogy bizonyos feladatokat virtuálisan, fizikai érintés nélkül tudunk aktivizálni, ami jól jön például olyan kórházi alkalmazásoknál, amelyek fertőzésveszélyes környezetben működnek.

A Microsoft HoloLense.

A HoloTouch most azzal vádolja a Microsoftot, hogy az ember-gép kapcsolatot biztosító technológiára benyújtott két szabadalmát is megsértette. Először állítólag 2006-ban tárgyaltak a technológiáról, de a Microsoftot akkor nem érdekelte a projekt. 2015-ben folytatódtak a tárgyalások, de nem született megállapodás, viszont a HoloTouch szerint a Microsoft ellopta az ötletüket, és most erre keresnek jogorvoslatot.

A Microsoft nem kommentálta a vádakat, de ez nem igazán meglepő, mert ilyen esetekben általában színfalak mögötti megállapodásra törekszik.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.