Hirdetés
. Hirdetés

Csütörtökön kezdődik a Hacktivity

|

Már csak két nap, és kezdetét veszi Közép-Kelet Európa Független IT Biztonsági Fesztiválja.

Hirdetés

Tizenkettedik alkalommal gyűlnek össze az etikus hacker szakma nagyágyúi a Hacktivityn. Már csak párat kell aludni, és kezdetét veszi a két napos hackerfesztivál.

A konferencia idei keynote speakere, Felix Lindner meglepetés előadással készül a hallgatóságnak. Egy hacker szemszögét mutatja be, amely úgy véli, kiindulópontként szolgálhat majd arra vonatkozóan, hogyan reflektáljunk arra, ami jelenleg körülöttünk zajlik a világban.

Érkeznek az OWASP-előadók is, akik az előadások mellett workshopokkal is készülnek a hallgatóságnak. Az Open Web Application Security Project (OWASP) egy nyílt, független, non-profit nemzetközi szervezet, ami a biztonságtudatos szoftver- és alkalmazásfejlesztés népszerűsítését tűzte ki céljául. Előadásaik egy részét meglepetésnek szánják, de azt már elárulták, hogy a szombati workshopokon az alkalmazásfejlesztések biztonságának (AppSec) jövője kerül majd fókuszba kerekasztal-beszélgetés formájában. 

Vinkovits Márk előadása során a résztvevők a gyakorlatban is láthatják majd, hogyan lehet az alkalmazás- és szoftverfejlesztések sérülékenységi pontjait modellezni (threat modeling). Egy kártyajáték segítségével mutatja majd be, hogy hogyan kell threat modelinget végrehajtani. Mészáros Attila pedig a tesztelés területét veszi górcső alá, ahol megtudhatjuk, milyen szöget zár be egymással a funkcionális és a biztonsági tesztelés. Bizony hamar kiderül, hogy nem is teljesen párhuzamos területekről van szó.

 

Ezúttal három játék is helyet kap a konferencián, melyek többféle tudásszinten kínálnak feladatokat, értékes nyereményekért. Bizonyíthatjátok rátermettségeteket az informatikai biztonság legfőbb területein, tesztelhettek egy témába vágó feladatokkal teletűzdelt oktatási platformot, vagy éppen hackerek bőrébe bújva menthetitek meg a világot.

A gyerekek számára is lesz program ebben az évben, akik 18 alatt ingyenesen látogathatják a rendezvényt. A tavaly bevezetett szombati gyereksarok mellett idén a Logiscool is jelen lesz az eseményen, és a nagyobbaknak programozható Lego robottal, valamint külön kurzusokkal készülnek: ennek keretében a fiatalabb korosztály, egy képzett oktató koordinálásával megalkothatja első saját számítógépes játékát is.

Ha pedig oktatás, akkor a digitális érettség, IT oktatás területe mellett sem mehetünk el szó nélkül. Az esemény kizárólagos gyémántfokozatú támogatója immár ötödik éve a Deloitte kiberbiztonsági csapata, a régió vezető IT-biztonsági tanácsadó cége, aki támogatásával ismeri el a Hacktivity szervezőinek azon törekvését, hogy a térség kiemelkedő szakmai rendezvényén egy asztalhoz ültessék a legkiválóbb szakembereket - legyen szó több évtizedes szakértelemmel rendelkező nagy öregekről vagy az egyetemi padokból éppen kilépő fiatal tehetségekről.

A szakma képviselői a Deloitte kezdeményezésének köszönhetően kerekasztal-beszélgetés közben vitatják majd meg az informatikai oktatás jelenét és jövőjének kihívásait, különös figyelmet fordítva az információbiztonsági szakemberek képzésére.

A beszélgetésen a cselekvési lehetőségek, irányok kerülnek majd fókuszba. Az IVSZ megújítási tervéből kiindulva szakértők, Bedő Iván vezetésével (HVG) boncolgatják majd többek között a digitális analfabétizmus kérdését, illetve az IT biztonsági oktatás helyzetét.

Az esti buli pedig idén kiköltözik az Instantba, ahová külön busz szállítja majd a résztvevőket, ráadásképpen pedig ajándék welcome shottal nyithatjátok az estét. A talpalávalót pedig NÓVÉ SOMA, a The Middlemist Red frontembere szolgáltatja majd.

Néhány nap múlva kezdetét veszi a két napos hackerfesztivál. Immáron a teljes program elérhető a weboldalon, ahol kedvetekre böngészhettek az előadások, workshopok között. Itt tudtok jegyet váltani, egészen október 6-án éjfélig. Ha kényelmesen szeretnétek bejutni az eseményre, érdemes még kihasználni ezt a néhány napot, ugyanis 6-a után már csak a helyszínen válhatjátok meg a belépőtöket.

Az eseményen az IT-biztonsági szakvizsgákkal (CISA, CISM, CISSP) rendelkező szakemberek úgynevezett CPE pontokat gyűjthetnek, amelyek a minősítésükhöz szükségesek.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.