Hirdetés
. Hirdetés

Csütörtökön nyit az idei CeBIT

|

Érdekes egybeesés, hogy a hannoveri CeBIT high-tech kiállítás egybeesik az Intel Developer Forum tavaszi "fordulójával". Hogy ez kinek jó, azt nem tudni, de szerencsére a két rendezvény témája szinte semmi átfedést nem tartalmaz.

Hirdetés

Az idei CeBIT-en - a korábbiakhoz hasonlóan - fejlett mobiltelefonokról, ultrakönnyű laptopokról, pici és okos digitális kamerákról, valamint talán a Microsoft titokban tartott Origami Projectjéről is lerántják a leplet.

A csütörtökön kezdődő kiállítás korábban szinte kizárólag vállalati jellegű volt, az utóbbi időben azonban elmozdultak a vásárlók irányába. A fő téma azonban a sajtóanyag szerint továbbra is az, hogy "a vállalkozások és országok hogyan bővíthetik üzletágaikat, és hogyan segíthetik elő befektetéseiket".

"Ez Európa legnagyobb show-ja, amely idén főként a középső és keleti régiókra összpontosít. Célja mindannyiunkat egyesíteni, hogy közösen megoszthassuk egymással az elképzeléseinket." - mondta Jeremy Roche, az Európai Szoftver Szövetség (ESA) elnöke.

Valószínűleg nem tévedünk, ha azt mondjuk, a legnagyobb érdeklődés a Microsoftot övezi, pontosabban az ő titokzatos Origami Project névre hallgató eszközét, vagy talán eszközcsaládját. A feltételezések szerint egy olyan könyv méretű készülékről van szó, amelyen Windows XP operációs rendszer fut, és gyakorlatilag teljes értékű számítógépes munkavégzésre képes. Felmerül azonban a kérdés, hogy hónapokkal a Windows Vista megjelenése előtt mi keresnivalója van egy ilyen eszközön az "öregecskedő" XP-nek?

A Microsoft csak annyit közölt előjáróban, hogy a nagy bejelentés március 9-én esedékes. A helyszínt nem jelölte meg, de mivel tudjuk, hogy a vállalat képviselteti magát Hannoverben, más, ekkora méretű rendezvény pedig nem lesz azon a napon, erősen valószínűsíthető, hogy a CeBIT nyitónapján a helyszínen történik meg a leleplezés. Emellett egyébként az Office 12 irodai alkalmazáscsomagról is újabb információkat árulnak el, melyről annyit már tudunk, hogy Office 2007 néven kerül forgalomba.

Az Intel, valószínűleg amiatt, hogy egy időben a Developer Fórumot is megtartja, a kiállításon elsősorban olyan "határ-témákban" várja az érdeklődőket, mint az egészségügyi ellátásban hasznosítható technológiai újítások. A Sony például nem is képviselteti magát. A vállalat szóvivője elmondta, hogy "ez egy stratégiai döntés volt, figyelembe véve a költségeket, és azok megtérülésének valószínűségét". Véleményük szerint a CeBIT elsősorban a telekommunikációról szól, így jobbnak látták, ha Sony Ericsson divíziójuk inkább távol marad. Idén egyébként a szakértők szerint elsősorban a kisebb méretű, több szolgáltatással rendelkező, 3G-s szabványnak megfelelő mobiltelefonokon lesz a hangsúly.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.