Hirdetés
. Hirdetés

DDR2-re optimalizált AMD processzorok

|

Az Advanced Micro Devices (AMD) piacra dobta új AM2 CPU foglalatát, amely a gyorsabb DDR2 típusú memóriákra optimalizált processzorok befogadására képes.

Hirdetés

Az AM2 940 tűs technológia a korábbi Socket 939-es szabványt hivatott leváltani, s ez már kizárólag olyan Athlon processzorok befogadására képes, amelyek DDR2 támogatással rendelkeznek. Ilyenek például a csúcskategóriás 2.8 GHz-es Athlon 64 FX-62, amely 1031 dollár induló árral büszkélkedhet, s már a 800 MHz-es DDR2 memóriákat is támogatja. A 2.6 GHz-es Athlon 64 X2 5000+ már "csak" 696 dollárba kerül, s ez, karöltve a többi AM2 X2 típusú chippel, 667 MHz-ig támogatja a DDR2 modulokat.

Emellett a vállalat új, energiatakarékos modelleket is kínál az új architektúrára, amelyek a korábbi 110 watt helyett megelégszenek 85-tel is. A nagyobb hardvergyártók (Abit, Asus, Biostar, ECS, EPox, Gigabyte, Leadtek, MSI, és Shuttle) termékpalettáján máris sok X2 chip megtalálható.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.