Hirdetés
. Hirdetés

Dell gépeken edzenek a jövő 3D animátorai

|

Megnyílt a Mesharray Digital Media School DELL számítógépekkel felszerelt HD tanterme a Nyugati téri oktatóközpontjában.

Hirdetés

Stratégiai megállapodást kötött a Mesharray Digital Media School és a Dell Magyarország. Eredménye egy Dell számítógépekkel felszerelt oktatóterem, amely HD minőségű 3D animációs és film-utómunka felnőttképzéseknek ad otthont. A teremben HD kivetítő található, a hallgatók pedig kétmagos Pentium 4 alapú gépeken és 1920×1200 felbontású, 24 collos monitorokon gyakorolhatják a feladatokat.

A korábban Studio21 néven futó Mesharray 10 éve kezdte oktati 3D Studio Max szoftver használatát. A portfólió azóta bővült többek között Adobe és Autodesk szoftverekkel, a témaköröket illetően pedig játékfejlesztésre, multimédiára, DTP-re, és digitális látványtervezésre irányuló képzésekkel. Az új Dell HD oktatóterem lehetővé teszi, hogy az eddigi 3D Studio Max, Maya és Combustion kurzusokon felül 2009-ben Autodesk Toxik és Mudbox tréningek is induljanak.

A digitális iskola éves szinten 20-25 csoportot indít több helyszínen, a 200 végzős pedig nemzetközi vizsgákat is tehet az intézményben. Elhelyezkedésüket gyakornoki programokkal segítik, és esetenként támogatják későbbi projektjeiket is.

A digitális szakadék kapcsán általában csak arról beszélnek, hányan nem férnek hozzá az internethez - mondta Damján Tamás, a Dell Magyarország vezetője. Szerinte arról kevesebb szó esik, hogy a digitális technika hogyan használható fel a mindennapi munkában; a modern eszközök jobbá és hatékonyabbá tehetik a folyamatokat, azonban alkalmazásuk nem sajátítható el önállóan, komoly szakmai képzést igényel.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.