Hirdetés
. Hirdetés

Dell PowerEdge VRTX: adatközpont az íróasztal alatt

|

Mától kapható a Dell kisirodákba és távoli telephelyekre szánt, konvergens infrastruktúra megoldása, a PowerEdge VRTX.

Hirdetés

A szervereket, tárolókat, hálózati és felügyeleti eszközöket integráló, konvergens rendszerek egyre nagyobb szerephez jutnak a nagyvállalatok adatközpontjaiban, mivel lényegesen leegyszerűsítik az erőforrások hozzáadását és felgyorsítják az alkalmazások bevezetését. A PowerEdge VRTX bejelentésével a Dell ugyanezt ígéri a kis- és középvállalatoknak, amelyeknek lényegesen kisebb alapterületen és kevesebb informatikai szakemberrel kell megoldaniuk az IT infrastruktúra kialakítását és működtetését. Az új, mindent egyben tartalmazó rendszer méreténél fogva akár az íróasztal alatt is elfér, nincs szüksége speciális hűtésre vagy betápra, és a gyártó szerint olyan halk, hogy egy könyvtár olvasótermében is bekapcsolható.

Hirdetés

A PowerEdge VRTX különböző konfigurációkban érhető el, keretébe maximum négy szerver illeszthető, amelyek legfeljebb 50 terabájtos belső tárolón osztozhatnak. Ez a kapacitás külső tároló hozzáadásával bővíthető, illetve igény esetén több VRTX is összekapcsolható, bár a rendszert elsősorban arra tervezték, hogy egyetlen, kompakt kialakítású környezetként, dobozba zárt adatközpontként működjön – hangzott el a Dell Solution Tour 2013 mai, budapesti állomásán.

Dell PowerEdge VRTX demó Budapesten

Miután a PowerEdge VRTX a szervereket, a tárolót és a hálózatot is tartalmazza, sokkal gyorsabban használatba vehető, mint a különálló komponensekből felépített infrastruktúra. A rendszer segítségével a kkv-k órák alatt virtuális szerverkörnyezetet alakíthatnak ki, amelyben akár 100 virtuális gépet is futtathatnak Microsoft Hyper-V vagy VMware alapokon. Az integrált PowerEdge VRTX 86 százalékkal kevesebb kábelt tartalmaz, mint egy hasonló teljesítményű, hagyományos környezet, és nagymértékben csökkenti a komplexitást, amely a különálló hardverelemek és különböző felügyeleti eszközök használatát kíséri.

A dobozba zárt adatközpont felügyeletére szolgáló Dell OpenManage Essentials for PowerEdge VRTX legújabb funkciói többek között átfogó, ügynökmentes, távoli felügyeletet tesznek lehetővé, és térképnézetet kínálnak az elosztott – például fiókhálózatban működő – rendszerek egyetlen konzolról történő, központi felügyeletéhez. A szerverek, tárolók és hálózati eszközök hatékony, egységes felügyeletéhez a PowerEdge VRTX a Dell Chassis Management Controller (CMC) beágyazott konzolját is tartalmazza.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.