Hirdetés
. Hirdetés

Dell: több pénz K+F-re

|

A Dell pénzügyi vezetője egy, a Morgan Stanley által rendezett befektetési konferencián nyilatkozva elismerte: cége az utóbbi években nem fektetett elég pénzt kutatás-fejlesztésbe. Költeniük kell, hogy versenyképesek maradjanak.

Hirdetés

Brian Gladden, a Dell CFO-ja
Brian Gladden, a Dell CFO-ja

Brian Gladden, a Dell pénzügyi igazgatója kedden, egy a Morgan Stanley befektetési bankcsoport által rendezett konferencián elismerte: a vállalat az elmúlt években alaposan visszavágta a kutatás-fejlesztéssel kapcsolatos költését.

Gladden hangsúlyozta, változtatniuk kell, ezért már az idén jelentős összegeket ölnek a K+F-be - ez alapfeltétele annak, hogy versenyképesek maradjanak a folyamatos innováció hajtotta informatikai piacon. Annál is inkább, mivel a Dell kifejezett törekvése, hogy új piacokra lépjen ki, csökkentse PC-piaci függését és hardverszállítóból technológiai és szoftveres partnerré képezze át magát.

A pénzügyi igazgató felhívta a figyelmet arra, hogy a kutatás-fejlesztés ma már nem csak a vállalatok saját innovációit jelenti: ügyes felvásárlások révén is versenyképes technológiákhoz, jól eladható termékekhez juthatnak. „Ha úgy vesszük, a Compellent és az EqualLogic felvásárlásával gyakorlatilag megdupláztuk a K+F-költésünket” - jelentette ki Gladden.

A CFO szerint a Dell szakemberei tökéletesen tisztában vannak azzal, milyen típusú és volumenű befektetéseket eszközöltek a versenytársak; szakértőik azon vannak, hogy megfelelő forrásokat teremtsenek a K+F tevékenység fejlesztésére.

Van hova kapaszkodniuk. Míg a cég tavaly teljes árbevételének alig 1,3 százalékát fordította innovatív fejlesztésekre, a Hewlett-Packard (HP) teljes bevételének 2,6, az IBM pedig nagyjából hat százalékát fordította a K+F szegmens erősítésére.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.