Hirdetés
. Hirdetés

Dell XPS M2010 - az óriásnotesz

|

A Dell különlegessége olyan átmenet a notesz és az asztali gépek között, amilyet talán még soha nem láthattunk.

Hirdetés

A Dell XPS sorozat tagjai a csúcskategóriát képviselik, nincs ez másképpen az M2010-nél sem, amely asztali és noteszgép egyben, de valójában inkább átmenet a kettő között. Össze lehet hajtani, mint egy noteszgépet, és a fogantyúja segítségével odébb is szállítható, de mérete és közel tíz kilós súlya ezt erősen korlátozza. Mivel kialakítása sem mindennapi, időzzünk el egy kicsit a külsejénél.

Összecsukott állapotban nem is egy számítógépre emlékeztet, inkább egy elegáns, bőrrel bevont aktatáskára. Kinyitva elénk tárul a szélesvásznú, 20 hüvelykes monitor, maga a "gépház", amely úgy néz ki, mint egy felsőkategóriás hifi készülék és a billentyűzet, amely "lecsatolható" a gép aljáról, de sajnos angol kiosztású. Ez utóbbi egyébként Bluetooth kapcsolaton keresztül kommunikál a számítógéppel, ráadásul teljes értékű, numerikus klaviatúrával, "tapipaddal" és multimédiás gombokkal felszerelve. A géphez jár még egy egér is, amely szintén Bluetooth használatával kapcsolódik a masinához.

taska_web.jpg

Ha tovább böngésszük a gép külsejét, akkor rengeteg különféle csatlakozási lehetőséget és jó néhány érdekességet találhatunk. A 4 USB, a gigabites hálózati csatlakozó, a modem, a mikrofon és fejhallgató aljzatok nem annyira különlegesek, hiszen ezek manapság szinte minden noteszgépen megtalálhatók. Mindezek mellett találhatunk a gépen egy S-video kaput, amely a dobozban fellelhető átalakítók segítségével kompozit vagy akár komponens kimentté alakítható. Legalább ennyire érdekes a speciális csatlakozó, amelyen keresztül a gép mellé adott "kanóc" használatával a beépített 7.1-es hangkártya mind a nyolc csatornája erősítőre köthető, emellett digitális hang-kimenet (SPDIF) is van rajta.

Találhatunk rajta DVI kimentet külső monitor csatlakoztatására, FireWire kaput digitális kamerákhoz, ExpressCard csatolót és kártyaolvasókat is, amely a legelterjedtebb fajtákat képesek fogadni. Extra érdekesség a monitor felső kávájába épített 1,3 megapixel felbontású webkamera.

nagy_web.jpg

A gép belseje is felnőtt a külsejéhez, fél-asztali volta ellenére mobiltechnológia található meg benne -- ez természetesen jótékony hatással van a hőtermelésre és az akkumulátor üzemidőre is. A kétmagos, két gigahertzes Intel Core 2 Duo T7200 processzor, az 1 gigabájt DDR2 memória és 256 megabájt saját memóriával felszerelt ATI Mobility Radeon X1800 bőségesen elég a mindennapi használathoz.


Beépített Raid-vezérlő és 100 gigabájtos SATA noteszgép-merevlemezek:
tovább a PC World tesztjéhez >>

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.