Hirdetés

Demokratizálódó fenyegetések

|

Biztonságra is többet költenek a mobil, közösségi és felhőalapú megoldásokat használó vállalatok.

Hirdetés

Idén, világszinten ez az összeg elérheti a 71 milliárd dollárt, vagyis a tavalyi évhez képest 7,9 százalékos növekedés várható a Gartner legfrissebb előrejelzése (Forecast: Information Security, Worldwide, 2012-2018, 2Q14 Update) szerint. Ezen belül az adatvesztés elleni védekezéssel összefüggő költés nőhet a leggyorsabban, 18,9 százalékkal, mutatott rá a piacelemző.

Lawrence Pingree, a Gartner kutatási igazgatója a biztonsági fenyegetések „demokratizálódására” is felhívta a figyelmet. A trend a támadások indításához szükséges, rosszindulatú szoftverek széles körű elérhetőségére, online feketepiacára utal. Mindez megnehezíti ugyan a vállalati adatvagyon biztonságáért felelős vezetők életét, azonban egyúttal a biztonságtudatosságot is erősíti a szervezeteknél – ma már gyakrabban előfordul, hogy a biztonságra nem kizárólag informatikai funkcióként vagy költséghelyként tekint a menedzsment.

 

Tapasztalható az is a költés szerkezetének átalakulásában, hogy a szervezetek érdeklődése a biztonsági eszközök adminisztrálása és monitorozása felől a megelőzés és az incidenskezelés, a válaszadás felé fordul.

Hirdetés

A hosztolt alkalmazások és infrastruktúra növekvő népszerűsége szintén változásokat idéz elő a biztonsági szektorban. A Gartner szerint 2015-ben a védelmet adó megoldások mintegy 10 százalékát már felhőszolgáltatásként fogják használni a nagyvállalatok, míg az arány várhatóan ennél is magasabb lesz a kis- és középvállalatok körében.

Számos vállalat sajnálatos módon híján van a megfelelően képzett IT-biztonsági szakembereknek, ezért 2018-ban már a vállalatok több mint fele az adatvédelemre, az infrastruktúramenedzsmentre és a kockázatkezelésre szakosodott, külső IT-biztonsági szolgáltatókra fog támaszkodni.

A törvényi megfelelés követelménye az elmúlt három évben is kedvezően hatott az IT-biztonsági megoldások piacára, különösen az Egyesült Államokban, tette hozzá a Gartner. A személyes adatok védelmét szabályozó előírások, amelyek az előkészítés, illetve a bevezetés különböző szakaszainál tartanak az Európai Unióban, Ausztráliában, Szingapúrban és Malajziában, szintén hozzájárulnak majd a biztonsági piac további növekedéséhez.

Ügyfélszolgálati változás!
--
Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://computerworld.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.