Hirdetés
. Hirdetés

Digitális játszótér a Millenárison

|

A fiatalokat megcélzó internetes kiállítás a Millenárison, a Jövő Háza Kiállítás területén az internet lehetőségeit és történetét mutatja be.

Hirdetés

Szeptember 29-én nyílik a Klikk- digitális játszótér című interaktív kiállítás a Millenárison. A kiállítást megnyitó sajtótájékoztatón megtudtuk, hogy a kiállítás törzsét egy sejtrendszer-installáció adja, amely feldolgozza, összegzi, és nyitott utakat kínál az internet világába. A sejtrendszer a kiállítás szervező motorja, és egyben modellezi is az internet felépítését.

A kiállításon egy játékot is elindítanak a szervezők. Ennek célja egy olyan virtuális térkép megfejtése, amely 120 darab hatszögből - sejtből - áll. A sejtek hatszögletű szobákként jelennek meg a kiállításon, és az internet egy-egy technikai vagy tartalmi egységét mutatják be. A játékos feladata, hogy a sejteket végigjárva válaszoljon a számára összeállított kérdésekre. Minél több kérdésre válaszol helyesen, annál több sejt válik láthatóvá a virtuális térképén, amelyet folyamatosan figyelhet a kiállítás honlapján. Ebben a játékban kizárólag csapatban lehet nyerni, ezért a játékosnak a kiállítás oldalán társakat kell gyűjtenie. Az a hét főből álló csapat győz, amelyik leghamarabb rakja össze a teljes térképet.

A nyertes csapat a jövő év első felében a Microsoft jóvoltából 3 napra ellátogathat a vállalat müncheni kutatóközpontjába. További különdíjakat is osztanak majd, például mobiltelefonokat a T-Mobile jóvoltából, vagy szoftvereket a Microsofttól.

Ember irányította számítógép

 

 

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.