Hirdetés
. Hirdetés

Digitális könyvtárat hozott létre a Vodafone

|

William Shakespeare halálának 400. évfordulóján, 2016. április 23-án a Vodafone és a British Library jóvoltából bárki számára elérhetővé válnak a legelső és egyben legkevésbé hozzáférhető Shakespeare darabok egy virtuális könyvespolcokat tartalmazó felületen, a Vodafone Digitális Könyvtárban. A Vodafone április 23-án mutatja be a Digitális Könyvtárat a londoni Trafalgar téren rendezendő ünnepségen.

Hirdetés

William Shakespeare darabjai 1594-ben jelentek meg először nyomtatásban. Az olcsó és kisméretű kiadványok, az ún. "kvartók" Shakespeare műveinek legkorábbi nyomtatott példányai. Az ikonikus színműíró halálának 400. évfordulója alkalmából a British Library és a Vodafone közös erővel elérhetővé tették Shakespeare "kvartóit" oly módon, hogy QR kódok használatával a látogatók egyenesen a mobiltelefonjukra tölthetik le azokat. A könyvtárban található 14 mű között szerepel a Rómeó és Júlia, a Szentivánéji Álom, valamint a Hamlet eredeti verziója is. A Digitális Könyvtár lehetőséget biztosít arra is, hogy a látogatók felfedezzék a British Library új weboldalát, a "Discovering Literature"-t, amely életre kelti Shakespeare világát és színműveit.

 

A kezdeményezés a Vodafone "Mobiltechnológia a jó ügyek szolgálatában" programjának keretén belül, a digitális oktatás és műveltség terjedésének elősegítése céljából jött létre. A digitális oktatás támogatása kiemelten fontos a vállalat számára, így számos hasonló nemzetközi és helyi programot indított útjára a közelmúltban. A "Be Strong Online" oktatási modul a fiatalok digitális készségeinek fejlesztését segíti, a #BeStrong hangulatjelekkel pedig az internetes zaklatás áldozatává vált ismerőseinket támogathatjuk.

Hazánkban a Vodafone Magyarország Alapítvány 2016 elején indította el a Vodafone Digitális Iskola Programot, amelynek keretében a vállalat összesen 1300 darab Vodafone Tab Speed LTE táblagépet osztott ki országszerte 25 iskolában, 6424 diák és 690 pedagógus számára. A vállalat díjmentesen biztosítja az eszközök oktatási célú használatához szükséges havi 3 GB adatforgalmi keretet, valamint finanszírozza a gyermekek és az érintett pedagógusok internetbiztonsági oktatását is.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.