Hirdetés
. Hirdetés

Digitális otthonok az Inteltől

|

A felhasználóbarát dizájn és az interoperábilitás az a két kulcsfontosságú terület, melyekre az Intel koncentrál új, Viiv technológiás szórakoztató elektronikai termékei kapcsán. A Viiv technológia a számítógép és más eszközök közti együttműködést teszi lehetővé.

Hirdetés

A cég alelnöke és a Digital Entertainment csoport elnöke, Don MacDonald szerint a fogyasztók arra vágynak, hogy gépeik együtt dolgozzanak és megoszthassák egymással tartalmukat. Három olyan felhasználói platform létezik, melyek össze tudnak kapcsolódni a Viiv segítségével: a hordozható erőforrások, az asztali gépek és a digitális televízió (röviden DTV). MacDonald megfogalmazásában mindenkinek szüksége van kikapcsolódásra, a gondok elől való menekülésre, és ezt sokan a szórakozásban keresik. A Viiv minőségi megoldást jelent minderre, például a megjelenés napján tekinthetünk meg mozifilmeket a saját nappalink kényelmében, új audiovizuális, felhasználói és művészeti élményekkel gazdagodva.

A vizuális élményekkel kapcsolatban az alelnök kiemelte, hogy a Viiv támogatja az 1080-as átlapolt (vagy interlaced) magas képfelbontást (röviden HD). Ez képpontok tekintetében 1080 függőleges oszlopot jelent a képernyőn, mely általában 1920 vízszintes sorral egészül ki 16:9-es képernyőarányt feltételezve. A magas képfelbontással párhuzamosan az Intel HD audio eszközei az 5.1-es surround hangzás egészen 7.1-ig terjedő támogatásával és kiváló sávszélességgel biztosítják az egyenletes hangminőséget. A Viiv világszerte lehetővé teszi a felhasználók számára az igény szerinti hozzáférést többek között a Naver, a SMG, az ipop, a KKBox és az SNDA Entertainment szolgáltatásaihoz. Ez nemcsak az ügyfelek közvetlen kiszolgálását segíti, hanem megkönnyíti a tartalomszolgáltatók dolgát is a Viiv-barát anyagok gyorsabb piacra dobásában.

A platform motorja az Intel ikermagos 64 bites processzora, mely párhuzamosan kezelhet több multimédiás alkalmazást és több felhasználót is egy időben. A 945G/955X/975X chipkészlet ICH7-DH funkciójával állítólag nagyban hozzájárul a digitális televíziózásban vagy akár a népszerű elektronikus játékokban az élesebb képek és telítettebb színek létrehozásához. MacDonald meggyőződése, hogy a platformtól mindenki kellemesebb látványt és a digitális média tökéletes kezelhetőségét várhatja. A Viiv bővelkedik az olyan funkciókban, mint az Intel Matrix Storage, az Intel Quick Resume technológia, az Intel PRO Client LAN és az Intel Extended Memory 64 technológia (röviden Intel EM64T).

Az Intel digitális otthon programjának összes eleme a helyére került - legyen szó a környezetvédelemről, a technológiákról, a szabványokról vagy a hardveres- és szoftveres megoldásokról. Az otthoni felhasználók megnyerése céljából a társaság minél több nemzetközi tartalomszolgáltató bevonását tervezi, hogy szolgáltatásaival a szórakoztatáson túli területeket is megcélozhassa. A mai értelemben vett digitális otthon, mely a szórakozásra, zenére, képekre, filmekre és játékokra épül, továbbfejlődik majd a háztartás automatizálása, a közösségi élet, a tanulmányi és szakmai fejlődés és általában a hozzáférhetőség növelésének irányába. Az Intel pedig mindebben aktív szerepet vállal - nyilatkozta MacDonald.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.