Hirdetés
. Hirdetés

Digitális találós kérdések Tihanyban

|

Kedden délelőtt megkezdődött a XI. Média Hungary szakmai konferencia Tihanyban, amelynek idei témája a digitális robbanás, az analóg rendszerű rádiós és televíziós műsorszórás átalakulása digitális rendszerűvé.

Hirdetés

Az "Amikor felborul a keljfeljancsi" mottóval jegyzett konferencián kereskedelmi és közszolgálati médiumok képviselői, állami szereplők, médiapolitikusok és elméleti szakemberek véleményének ütköztetésével elemzik a digitális médiára való áttérés kérdésköreit.
A kétnapos konferencia kulcskérdése a digitális átállás. A meghívott előadók között főként az elektronikus média képviselői, tartalomszolgáltató cégek és telekommunikációs vállalatok munkatársai, valamint reklámszakemberek vannak jelen. Az egyszerre két teremben zajló kerekasztal-beszélgetéseken és előadásokon a résztvevők áttekintik a digitális rendszerek és szolgáltatások bevezetésének technológiai és szabályozási kérdéseit.

A lakosság egyelőre nem sokat ért abból, hogy mi az a digitalizáció, ha azonban elindulnak majd az úgynevezett digitális platformok, akkor mindenki látni fogja, hogy mindez jobb minőségű programokat, nagyobb választékot, interaktív tartalmakat jelent - mondta a konferencia megnyitója után Csermely Ákos, a Média Hungária elnöke. Hozzátette, sokan még a szakmán belül sem hiszik el, hogy már napjainkban is erősen jelen van a médiában a digitalizáció és éppen ezért a digitális átállásnak nemcsak nyertesei, hanem vesztesei is lesznek. A rádiók közül például azok, amelyek csak zenét sugároznak, valószínűleg a vesztesek közé tartoznak majd, hiszen már ma is bárki könnyen összeállíthatja saját adóját az internetről letöltött dalokból. Azok az adók azonban, amelyek letölthető anyagokat, például híreket kínálnak, a nyertesek közé tartoznak majd - jegyezte meg Csermely Ákos.

Szó volt továbbá arról az európai uniós szabályozásról, amely 2012-ig ad haladékot a tagállamoknak arra, hogy lekapcsolják az analóg műsoraikat. Kerekasztal-beszélgetést rendeztek a médiatörvény átalakításáról is. A technológiai kérdéseket tekintve előadások hangzottak el a triple-play rendszerekről.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.