Hirdetés
. Hirdetés

Digitalizáló autóipar

|

A Magyarországon működő autóipari vállalatok 70 százalékának van már digitális jövőképe vagy hamarosan kidolgozza azt (12 százalék) - derül ki az autopro és az SAP Hungary felméréséből.

Hirdetés

A megkérdezett vállalatok többsége használ vállalatirányítási rendszert, amely gyakran összeköttetésben áll más, többnyire termelési, logisztikai, pénzügyi vagy kontrolling alrendszerrel. A felmérésből ugyanakkor az is nyilvánvalóvá vált, hogy az ERP-t nem használó cégek körében, ahogyan a digitális jövőképpel nem rendelkezők esetében is, felülreprezentáltak a hazai tulajdonú vállalkozások.

Hirdetés

A cégek által használt digitális eszközök közül a legelterjedtebb az e-számlázás, gyakoriak a digitális termékek és szolgáltatások, valamint az elektronikus értékesítés is. A legmodernebb informatikai megoldásokat alkalmazó vállalatok leginkább a robotizáció, a prediktív karbantartás, a dolgok internete (IoT) és az m2m (gépek közötti) kommunikáció előnyeit használják a mindennapokban.

A fejlett szenzortechnológia leginkább a termelésben és a logisztikában van jelen, de előfordul, hogy a minőségbiztosítás terén is alkalmazzák. A járműgyártás az export 20 százalékát adja.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.