Hirdetés
. Hirdetés

Döbbenetes számoknál tart a Windows

|

Már másfél milliárd számítógépen fut világszerte. Viszont a Windows 10 még mindig nem tudta megelőzni a Windows 7-et, noha már hétszázmillió PC-t meghódított.

Hirdetés

Hirdetés

Továbbra is  a Windows a világ első számú operációs rendszere, és már 1,5 milliárd gépen fut világszerte.

A Microsoft öröme azonban nem teljesen felhőtlen, mert még mindig nem sikerült elérnie, hogy a rendszer különböző változatai közül a Windows 10 vágjon az élre. A statisztikák szerint a Windows 7 vezet negyven százalékkal, és a Windows 10 37 százalékkal csak a második.

A Microsoft adatai szerint a Windows 10 mintegy hétszáz millió eszközön fut, ami a cég által uralt PC-knek közel a fele.

A rendszer folyamatosan fejlődik, és évente kétszer kap nagy frissítést. A legutóbbi októberben jelent meg, ezzel azonban nem volt szerencséje a cégnek - és mellesleg a felhasználóknak sem -, mert súlyos hiba miatt fel kellett függeszteni a terjesztését.

Az évi kétszeri nagy frissítésre épülő stratégiát számos kritika éri, mert a Microsoftnak így nem marad ideje az alapos tesztelésre, és félkész szoftvereket kénytelen kiadni.

A hírek szerint az októberi frissítés javítgatása még mindig folyik, és nem tudni pontosan, a Microsoft mikor készül el vele.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.