Hirdetés
. Hirdetés

Domain regisztrátort perel a Microsoft

|

A redmondi cégnek például a hotmajl szúrja a szemét.

Hirdetés

Beperelte az amerikai Domain Investment domain regisztrátor céget a Microsoft, mivel az szerintük visszaélt a redmondi cég márkaneveivel, azokat reklámcélokra felhasználva. A gyanús 23 domain tulajdonosa ugyanis több olyan címet is bejegyzett, ami egy-egy jól ismert Microsoft termék elgépelt, helytelenül írt verziójának felel meg, így egy figyelmetlen felhasználó könnyen ezen oldalakra juthat. Peralapot képez így például a windoesmobile.com, a wwwhotmajl.com, a microsoft-games.com és a zunedrivers.com - írja az amerikai PC World.

Az említett oldalak egyébként jelenleg is megtekinthetők, ám meglátogatásukat nem ajánljuk, mivel háromszori elérés során is mindig a "9999. látogató" voltunk, ami elvileg - az oldalon leírak szerint - a jackpotot jelenti. Érthető módon azonban nem kattintottunk a villogó ikonra. S ezt nem ajánljuk másnak sem.

 

hotmajl.jpg


Az úgynevezett cybersquatting bűncselekményért a Microsoft az érintett cégtől minden egyes domain után legalább 100 ezer dollár kártérítést remél, ám ezen felül a Domain Investment ellen eljárás indult védjegybitorlás és hamis reklámtevékenység miatt is. A redmondi cég indoklása szerint ugyanis az oldalakon található hirdetések megtévesztőek, mivel a látogatók azt gondolhatják, hogy azok megjelenését a szoftvercég hagyta jóvá.

A Microsoft már többször is hadakozott a tisztességtelen domain regisztrátorokkal. Idén tavasszal például a 125 tisztességtelen domainnel rendelkező Red Registert perelte be, aki az olyan oldalak mögött állt, mint a windowslivecare.com, az msnmesnger.com, vagy az ageofmathology.com. Előtte pedig három magánszemély került a redmondi cég látókörébe, akiknek 324 webcím jogosulatlan használata miatt kellett felelniük.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.