Hirdetés
. Hirdetés

Drága az iPhone X? A Samsung a hibás!

|

Az egység legköltségesebb alkatrésze a Samsung által gyártott kijelző.

Hirdetés

Hirdetés

Aki látta működés közben az iPhone X-et, nagyjából egyetért abban, hogy a Samsung hardverének és az Apple beállításainak köszönhetően a mobil képernyője a legjobb, ami manapság kapható.

És bár a dél-korai cégnek nyilvánvalóan kiemelkedő érdemei vannak a kijelző csúcsminőségében, a mobil csillagászati áráért is komoly felelősség terheli.

Az IHS elemző cég szerint az iPhone X kijelzője és érintőképernyős modulja nem kevesebb, mint 110 dollárba kerül, míg maga a test csupán 61 dollárba. A TrueDepth 3D érzékelő kamera, amely az arcfelismerésért felel, 16,70 dollár, az RF lapkakészlet 18 dollár.

Az iPhone X.

Az IHS kiszámolta a mobil teljes anyagárát, és 370,25 dollárt kapott, ami meglehetősen közel áll a TechInsights által kalkulált  357,50 dollárhoz.

Ehhez képest a legolcsóbb iPhone X 64 gigabájtos tárral 999 dollárba kerül, ami azt jelenti, hogy az Apple-nek csinos haszna van az új okostelefonokon: elemzők szerint a bruttó árrés az iPhone X-en 64 százalék,  míg a 288 dolláros bekerülési árral rendelkező iPhone 8-on még "csak" 59 százalék volt.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.