Hirdetés
. Hirdetés

Durva pofon a Microsoftnak

|

A dél-koreai kormány a Windows 7 támogatásának lezárultával nem a Windows 10-re, hanem a Linuxra akar váltani.

Hirdetés

Hirdetés

A Windows 7 2020. januárjában lejáró támogatása egyre több nagy szervezetet késztet rá világszerte, hogy a Windows 10-re álljon át.

De nem mindenki választja ezt az irányt. A dél-koreai kormány például úgy döntött, hogy inkább a Linux felé mozdul el. Az ok egyszerű: hosszabb távon olcsóbban jönnek ki, mert nem kell licenszdíjakat fizetniük.

A hatóságok körülbelül 655 millió dollárt szánnak a teljes programra, ez azonban nem csak a operációs rendszer cseréjét, hanem a számítógépes eszközállomány felfrissítését is magában foglalja.

A váltást előzetes tesztek előzik meg, hogy a kormány megbizonyosodjon arról, a rendszer biztonsági kockázatok nélkül futtatható-e magánhálózati eszközökön, és hogy az eredetileg Windowsra fejlesztett belső megoldások átültethetők-e Linuxra.

Ha a dél-koreai kormány végül tényleg a Linux mellett dönt, ez nagyon rossz hír la Microsoft számára, mert mások számára is felvillantja egy csábító alternatíva lehetőségét, és bebizonyítja, hogy a Windows 7 támogatásának lezárultával a Windows-világon kívül is is van élet.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.