Hirdetés
. Hirdetés

E-book kereskedőt vesz a Rakuten

|

A japán e-kereskedelmi vállalat a kanadai gyártó felvásárlása révén szeretné bővíteni e-könyv-üzletágát.

Hirdetés

A Rakuten kedden jelentette be, hogy felvásárolja a kanadai e-book és e-olvasó forgalmazó céget, a Kobót. A japán e-commerce birodalom 315 millió dollárt kínált a vállalat teljes részvényállományáért.

A Kobo 2009-ben vált ki a könyvek, ajándéktárgyak és játékok kiskereskedelmi forgalmazásával foglalkozó Indigóból. A cég e-könyvek, e-olvasók és e-reader alkalmazások értékesítésből él; az összeolvadás - illetve a Rakuten nemzetközi e-kereskedelmi hálózata révén - számos ázsiai, európai és észak-amerikai országban piacra léphetnek majd.

A Rakuten közlése szerint a Kobo a felvásárlás lezárását követően is megtarthatja torontói főhadiszállását, menedzsmentjét és munkavállalóit. A cég nagyjából ötmillió felhasználóval bír világszerte; fejlesztései az e-reading technológiákat és a közösségi megoldásokat ötvözik. Az általuk fejlesztett alkalmazások a windowsos és Mac OS X-es környezet mellett iPaden, iPhone-on, BlackBerryn és android-eszközökön is használhatók.

A Rakuten az elmúlt hónapokban agresszív akvizíciós politikába kezdett: többek között a brit, a francia és a német piacra is bevásárolta magát.

 

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.